+ Fotó

26 képzőművész és fotós kiállítása a Balaton-felvidék legrégebbi műemlékházában

Elindul a 360° – képzőművészet és színház Alsóörsön programsorozatunk Augusztus 13-tól szeptember végéig, a Balaton-felvidék egyik legrégebbi műemlékházában.

Alsóörs emblematikus műemlék épületében, a Török-házban állítjuk ki a Covid-reflexiókból épült Standby tárlatunk néhány darabját, kortárs fotókat és festményeket, amelyek valamiképp a pandémia időszakának várakozó állapotát tükrözik. Huszonhat jelenkori festő és fotós alkotásait tekinthetik meg. A fotó szekció több új alkotóval bővült, de a festők között is akad, aki új képpel jelentkezik.

A kiállított munkák zöme bemutatkozott már nyomatokon Budapest több közterén, szabadtéri kiállítás formájában az elmúlt év alatt. Mivel az 1600-as évekből itt maradt Török-ház és Alsóörs Ófalu lélegzetelállító panorámája, a Balaton-felvidék páratlan pontja, ezért választottuk a művek eredetijeinek bemutatásához ezt a helyszínt.

A kiállítás szeptember végéig lesz látható, de augusztus 22-ig rendszeres tárlatvezetéssel és a helyi értékek bemutatásával várjuk látogatóinkat. Tárlatvezetést tartanak: Szarvas József Kossuth-díjas színész, Bojár Iván András művészettörténész és Bánkuti András fotóriporter. A hely szellemében, lokális értékek, hagyományok és építészet témakörben Both Gábor a helyi szobrász tábor alapítója, és Korompay Katalin építész, műemlékvédő avatja be a látogatókat.

Idén ezzel elindul a 360° – képzőművészet és színház programsorozat, amely a historikus Török-ház kulturális eseményeit és a hegyoldalban szeptemberben újranyíló Amfiteátrumot kapcsolja össze.  Szeptember utolsó hétvégéjén az Aktor Produkció színházi előadást hoz az utószezonra.

Az augusztust 13-i kiállítást Hebling Zsolt polgármester köszöntője után, Can Togay János, Európa Kulturális Fővárosa Veszprém-Balaton 2023 művészeti főtanácsadója nyitja meg. A kiállítás megnyitón Másik János zenél.

Kiállító művészeink:

Fotósok: Bach Máté, Balogh Zoltán, Cedric af Geijersstam, Dobos Tamás, Esteban Sanchez, Gálos Viktória, Gordon Eszter, Gömör Tamás, Hegedüs Róbert, Horváth Katalin Fanni, Iliás-Nagy Katalin, Mónus Márton, Sághy Tímea, Somorjai Balázs

Festőművészek: Ázbej Kristóf, Baksai József, Fehér László, Gesztelyi Nagy Zsuzsa, Naomi Devil, Péterfy Ábel, Szabó Ábel, Szikra Ágnes, Verebics Ágnes, Verebics Kati, Zászkaliczky Ágnes, Weiler Péter

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top