+ Film

Tom Hanks elmondja, miért vállalta be a westernfilmet

Tom Hanks először szerepel westernben: A kapitány küldetése című filmet karácsonytól vetítik az észak-amerikai mozikban.

Az Oscar-díjas színész elmondta, hogy mivel 35 évet várt az első westernfilmjére, azt akarta, hogy az igazán különleges legyen. Mint az új Star Wars-sorozatra utalva megjegyezte, szeret úgy gondolni a produkcióra, mint „egy fénykardok nélküli The Mandalorianra”.

„Nincs értelme csak azért westernt forgatni, hogy az ember kényelmes ruhát és kalapot hordhasson. Többről kell szólnia, mint pusztán a zsánerről”

– érvelt a filmsztár.

A film az amerikai polgárháború után játszódik. Hanks a megözvegyült veterán Jefferson Kyle Kidd kapitányt alakítja, aki a megosztott országot járja, hogy felolvassa a híreket a kisvárosokban élő embereknek. Véletlenül rátalál egy magányos kislányra (Helena Zengel), akiről kiderül, hogy évekkel azelőtt elrabolták a kiowa indiánok, szülei pedig meghaltak. A kapitány elhatározza, hogy hazaviszi a lányt még élő rokonaihoz. A veszélyekkel teli hazavezető út megpróbáltatásai közel hozzák egymáshoz a két magányos utazót.

Hanks és a filmet rendező Paul Greengrass szerint A kapitány a történetmesélés gyógyító erejéről szól.

„Mai történetnek éreztem: a világ megosztott, akár a polgárháború utáni táj, és kétségbeesetten vágyik a gyógyulásra, de nem tudni, milyen út vezet hozzá”

– magyarázta Greengrass.

Bár a forgatás több mint egy éve, a koronavírus-járvány kitörése előtt zajlott, a történet hátterében megjelenik a 19. század végén az országban pusztító kolera- és agyhártyagyulladás-járvány is. Mint Hanks fogalmazott: a filmművészet erejét látja abban, hogy a pandémia alatt a mozikba kerülő film mintha reflektálna a járványra és az Amerikát megosztó novemberi elnökválasztásra.

„Tessék, csináltunk egy filmet, amely 1870-ben játszódik, de 2020-ról szól. Nem olyan ez, mint a filmek dióhéjban? Az ember lát egy mozit, amiben lovagolnak, és azt gondolja: ‘Nahát, ez olyan, mintha ma történne”

– magyarázta.

Greengrass a Varietynek adott interjújában elmondta, hogy számára Hanks a legnagyobb színészek közé tartozik.

„Végtelen a lelkesedése és korlátlan a munkabírása. Megtudtam, amit korábban nem sejtettem, hogy tud lovagolni, és azt is, hogy tud bánni egy lőfegyverrel, amit szintén nem tudtam. És az is kiderült, hogy fantasztikusan néz ki szalonkabátban”

– mesélte.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top