+ Film

A SZFE 22 oktatója nem vállalja a tanítást – pedig állítólag föl sem kérték őket

Az Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) 22 oktatója lépett vissza attól, hogy a következő tanévben osztályt indítson az intézményben. Az érintettek erről kedden közleményben tájékoztatták a nyilvánosságot.

A tájékoztatás szerint december 20-ig, a felvi.hu megnyitásáig kellett volna tárgyalásokat kezdenie az alapítói jogokkal rendelkező Innovációs és Technológiai Minisztériumnak (ITM) az egyetem oktatói karát teljes jogúan képviselő Minőségmenedzsment Tanáccsal, a HÖK-kel és fenntartóval a szenátus jogkörének visszaállításáról, a rektori pályázat kiírásáról. Ez volt az SZFE érintett tanárainak a feltétele, hogy új osztályokat indítsanak a következő tanévben.

Mint írják, december 20-ig, a határidő lejártáig előrelépés nem történt ebben az ügyben. Az SZFE érintett oktatói nem kaptak választ sem az osztályindításokkal kapcsolatos állásfoglalásukra, sem a Palkovics László miniszternek küldött levelükre.

A visszalépő oktatók között van mások mellett Bodó Viktor, Gigor Attila, Rácz Attila, Szamosi Zsófia, Mátyássy Áron, Lemhényi Réka és Enyedi Ildikó.

A visszalépők a „jelenlegi vezetéssel nem látjuk szakmailag elfogadhatónak és biztosítottnak az oktatás feltételeit”. Úgy vélik, az egyetemi autonómia hiányában nem tudják megfelelően képviselni a hallgatók jogait és érdekeit. „Egyáltalán nem látjuk biztosítottnak a tanulás és az oktatás szabadságát” – írják.

A közlemény szerint az SZFE Színházművészeti Intézete, Film- és Médiaintézete, valamint Elméleti és Művészetközvetítő Intézetének tanári kara novemberben határozta meg a 2021/22-es tanévben induló képzéseket és akkor kérte fel az érintett oktatókat az induló képzések egy részének szakmai vezetésére.

Aztán jött a válasz:

A 2021/2022-es tanévre még nem kérte fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése az osztályvezető tanárokat, így mindazon „önjelöltek”, akik azt nyilatkozzák, hogy „visszaadják”, „nem vállalják” az osztályvezetői feladatokat, azokat a vezetés soha nem kérte fel ilyenre – tájékoztatott az SZFE kedden.

Mindezt arra reagálva közölték, hogy az intézmény 22 oktatója korábban közölte: visszalépnek attól, hogy a következő tanévben osztályt indítsanak az intézményben.

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem osztályvezető tanárait az SZFE vezetése kéri fel, ez eddig is így volt, ezután is így lesz” – olvasható az egyetem közleményében.

Mint írták, a 2021/2022-es tanévben neves, megbecsült szakemberek fognak osztályokat indítani az egyetemen.

„Sajnáljuk, hogy a szakma egy része – köztük az intézmény egyes jelenlegi és volt oktatói – mindent elkövetnek az egyetem lejáratására, jó hírnevének csorbítására” – tartalmazza az SZFE közleménye.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

 1. Gyzoltan szerint:

  Mondják, a pokolba vezető út is jó-szándékkal van kikövezve…
  Ez most kiemelkedően igaz az SZFE lázadó bárgyú oktatóira, hallgatóira!
  A liberalizmus álcázó köpenyét magára öltő lázítók tevékenysége rávilágít a már bevált SZDSZ-es jelszó gyakorlatba történő átvitelére:
  „minél rosszabb, annál jobb…”, mely annyira jellemző volt a magyar nemzetellenes erőket összefogó csoportosulásra!
  Ugyan írhatom, de úgysem fogadják meg, hogy józanodjanak ki a megtévesztett résztvevők a bódulatukból, amely nem szolgál másra, mint egyesek mérhetetlen Orbán-gyűlöletének a kielégítésére! -no persze, ennek a tükörképe is jellemző; másokat a jogos avagy jogtalanak vélt Gyurcsány gyűlölet vezet…
  Remek pertestíva a vírustól is sújtott, háttérbe szorított, magyarság számára…
  Na-és?! -kik a kedvezményezettek? -kik a zavarosban halászók? Ja! -mindig ők…
  A szorgos vámszedőink…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top