+ Film

Az SZFE sztrájkolóinak adott igazat a Törvényszék

Mivel az elsőfokú bíróság megállapította, hogy jogszerűen sztrájkolnak, folytatják a munkabeszüntetést a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozói, akik felszólították a fenntartót és a munkáltatót, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a sztrájkbizottsággal.

Az SZFE sztrájkbizottságának csütörtöki online sajtótájékoztatóján elhangzott: a Fővárosi Törvényszék a múlt héten megállapította, hogy követeléseik jogszerűek. A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú határozatában viszont új eljárásra utasította a Fővárosi Törvényszéket eljárásjogi okok miatt.

A törvényszék az új eljárást lefolytatta a sztrájkolóknak adott igazat, ezért a sztrájkot folytatják. Mint ismertették, az elsőfokú bíróság megvizsgálta az október 1-jén kezdődött rendes sztrájkot, megállapította, hogy volt gazdasági és szociális cél, így jogszerűen sztrájkolhatnak a dolgozók.

Úgy sztrájkolnak, hogy közben vigyáznak arra, nehogy emiatt kárt szenvedjenek a hallgatók.

Elhangzott: a sztrájkbizottság ötven napja hiába kéri, hogy kezdődjenek meg a tárgyalások jogszerű követeléseikről, ezért csütörtökön küldött levelében ismét felszólította a fenntartót és a munkáltatót, hogy kezdje meg a tárgyalásokat az SZFE sztrájkbizottságával.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

 1. Gyzoltan szerint:

  Kétségtelen! 1945 óta töretlenül nagyszerű, liberális és demokratikus bíróságaink, bíróink vannak, kik elkötelezettek, apákról fiúkra, szülőkről gyermekekre szállva a trend, a demokratikus viszonyok fenntartása érdekében! No igen! „Törvénysértés nélkül!”
  Volt részünk benne! -úgy általában…
  -nem is tudom, miért jut eszembe a Kabos-színvonalú vicce Bod Péter Ákosnak, mikor a taxis-blokád idején, a rendszerváltás hazug rémálmának közepén, éppen erre, az átvett, a tradicionálisan demokratikus törvényességre hivatkozott…
  Mondhatom, a magyarságellenes „devizahiteles” terrormerénylet kapcsán is igazán teret engedtek liberális demokratikus elkötelezettségüknek, százezres nagyságrendben világgá zavarva a magyarságot, családokat szétszakítva, tönkretéve, sokakat öngyilkosságba hajszolva!
  Törvénysértés nélkül!
  Vélem, hogy sokaknak elege van e hazug „liberális” demokratikus őrületből, ahol egy zárt-körű társaság, a magyarság ellen felesküdve, immár tudományos alapon veri szét a társadalmat, a közösségeket, a népeket, nemzeteket! Magukat a nemzet részének hazudják magukat, némileg álcázzák magukat, hogy a nemzeti immunrendszerünket megtévesszék, és szabadon garázdálkodhassanak…
  Immár 150-200 éve…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top