+ Performansz

Koronavírus-kompatibilis performaszot mutatnak be a berlini magyar intézetben

A koronavírus-járvány miatt színházterme helyett épületének hatalmas földszinti üvegfala mögé rendezett performasszal folytatja Magyarországon és Berlinben élő művészeket összekapcsoló sorozatát a német főváros magyar kulturális intézete, a Collegium Hungaricum Berlin (CHB).

A Változatlan című darabot a nézők a CHB belvárosi épülete előtt, a Maxim Gorkij Színház és a Humboldt Egyetem főépülete közötti kis téren tekinthetik meg. A szervezők a szükségből erényt kovácsolva az épületet is megvilágítják, így egy színes installáció jön létre, amely nemcsak felhívja a figyelmet a csütörtök esti eseményre, hanem keretbe is foglalja.

Az improvizációra épülő kortárstánc és -zenei előadás a lét ciklusait vizsgálja és arra a kérdésre keresi a választ, hogy mennyire határozza meg az egyén sorsát az őt körülvevő természeti, kulturális és társadalmi környezet.

Nagy Imola táncos és Hartyáni Gábor csellista performansza a CHB Auf dem Teppich (Szőnyegen) című sorozatának harmadik előadása. A sorozatban műfajtól függetlenül látnak vendégül magyarországi zenészeket és formációkat, akik többnyire berlini művészekkel dialógusba kerülve lépnek fel, méghozzá a sorozatnak nevet adó nagyméretű szőnyegen.

Ez a „színes textilszínpad” visszatérő motívum és biztos pont, az a hely, ahonnan „akusztikusan, kihangosítva; szólóban, duóban vagy szimfónikusan; szöveggel vagy akár szöveg nélküli történetek indulnak útjukra”.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top