+ Életmód

Új honlap indult, az Európán belüli biztonságos közlekedésről tájékoztat

Az Európai Bizottság elindította az Európán belüli utazás és idegenforgalom biztonságos újraindítását segítő Re-open EU nevű, a reopen.europa.eu honlapcímen elérhető internetes platformot, amely az Európai Unió 24 hivatalos nyelvén nyújt valós idejű tájékoztatást a határok helyzetéről, valamint a tagállamokban elérhető közlekedési és idegenforgalmi szolgáltatásokról – közölte az uniós bizottság hétfőn.

Thierry Breton, a belső piacért felelős biztos elmondta, hogy a honlapon gyakorlati információk találhatók az érvényes utazási korlátozásokról, közegészségügyi és biztonsági intézkedésekről, valamint az uniós és nemzeti turisztikai ajánlatokról. A tagállamoktól származó információk alapján adatokat szolgáltat mintegy harminc közlekedési, közegészségügyi és idegenforgalmi mutatóra vonatkozóan, amelyeket az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai egészítenek ki.

Marija Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért felelős európai biztos azt közölte, hogy a közös uniós kutatóközpont (JRC) által létrehozott honlapon a felhasználók interaktív térkép segítségével böngészhetik az egyes uniós tagállamokra vonatkozó speciális információkat, aktuális híreket és tanácsokat. A platform könnyen elérhető alkalmazáson és weboldalon keresztül is – közölte.

A platform tájékoztatást ad a támogatói utalványok rendszeréről is, amelyek keretében a fogyasztók azzal támogathatják kedvenc szállodáikat vagy éttermeiket, hogy az újranyitás után beváltható utalványt vásárolnak későbbi felhasználásra. A vásárlók ezzel támogathatják az európai vendéglátóipari ágazatot a korlátozások feloldásáig és a határok újbóli megnyitásáig. Az ügyfél által befizetett összeg közvetlenül a szolgáltatóhoz kerül. A honlap létrehozásával az Európai Bizottság segíteni szeretné az érintett vállalkozások és az erre nyitott ügyfelek jobb összekapcsolását, különösen a külföldi utazások esetében – tette hozzá az uniós biztos.

Az Európai Bizottság június 11-én ismertette az EU-ba irányuló utazási korlátozások június 30. utáni részleges és fokozatos feloldására vonatkozó ajánlásait. Arra szólította fel a tagállamokat, hogy június 15-éig szüntessék meg a szabad mozgást érintő korlátozásokat és a belső határellenőrzéseket, tekintettel az EU-n belüli egészségügyi helyzet javulására, valamint a tagállamokban bevezetett, a fizikai távolságtartásra vonatkozó és egyéb egészségügyi intézkedésekre.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top