+ Ökológia

Ökoforradalmat indítanak a zenészek – már látható az első videó

Környezetvédelmi témájú videósorozatot indít ismert magyar zenészekkel a Budapest Park, amely április 23-án indítja kilencedik évadát.

A Zenészek Ökoforradalmi Sorozata első, pilot részében a Follow The Flow tagjai láthatók. A Youtube-on és Facebookon megjelenő széria hét epizódon keresztül jár körbe fontos témákat a közlekedés környezetszennyező hatásaitól a műanyag-felhasználáson át a fenntartható divatig. Az első rész már látható:

A sorozatban szerepel Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), Beck Zoli (30Y), Puskás Peti (Biebers), Farkasházi Réka, Wolfie (Punnany Massif), Columbo (Irie Maffia, Brains) és Fluor (Wellhello) is, mindannyian saját tapasztalataikat osztják meg a nézőkkel, ehhez elismert klímaszakértők adtak útmutatást számukra.

A videók célja, hogy közelebb kerüljön hozzánk a klímatudatosság fogalma, illetve a mindennapokban is alkalmazható praktikákat tanulhassunk közösen.

„A tavalyi évtől együttműködési megállapodást kötöttünk egy kiváló szakemberekből álló klímaszakértői csapattal. Ők segítenek nekünk olyan információkat megosztani a látogatókkal, amelyek hasznos tanácsokat és módszereket adnak a klímaváltozás megállításához. Küldetésünk fontos része, hogy miközben sokszínű élményt nyújtunk, hozzájáruljunk a társadalom nyitottabb gondolkodásához, és megmutassuk az egyén fontosságát a kedvező irányú változásokban, a rászorulók támogatásában”

– mondta Pálffy András, a Budapest Park alapítója, stratégiai igazgatója.

A 2020-as szezonban csökkentik a PET palackok számát, az egyszer használatos műanyag helyett bevezetik a repoharat, ezt több budapesti klubbal, szórakozóhellyel, helyszínnel összefogva egyedi, tokennel működő konstrukcióban. A vendég a hálózathoz tartozó helyszínen kiváltja repoharát egyszeri 300 forintos díjért, amelyet távozáskor tokenre válthat, ezt pedig bármely partnernél bármikor új repohárra cserélheti.

A kommüniké kiemeli: Budapest Park kezdetektől fogva fontosnak tartja a környezet tehermentesítését, kilenc éve lényegében áruszállítási forgalomból kivont hajózási konténerek újrahasznosításával nyerte el mai arculatát. Szelektíven kezelik a Parkban keletkező hulladékot, a tavalyi évtől a szívószálat csak kérésre adnak a vendégeknek, támogatják a közösségi közlekedést, a várhatóan teltházas koncerteken sűrűbbek lesznek a HÉV járatai, szívesen látják a kerékpárosokat. Figyelmet fordítanak továbbá a vízfelhasználás takarékosságára, inverteres technológiával működő klímaberendezéseket alkalmaznak, a színpad megvilágítását és a kivetítőket ledekkel oldják meg.

A 10 Millió Fa közösséggel együttműködve szeretnék a Park környékét zöldebbé varázsolni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top