+ Film

Leonardo DiCaprio 3 millió dollárt ajánlott fel tűzoltásra

Hárommillió dolláros (898 millió forintos) adománnyal járul hozzá Leonardo DiCaprio amerikai filmsztár Earth Alliance alapítványán keresztül az Ausztráliában pusztító erdőtüzek megfékezéséhez – közölte csütörtökön a filmsztár által alapított környezetvédelmi szervezet.

Az alapítvány létrehozta az Australia Wildfire Fund nevű alapot, hogy azon keresztül juttassa el az országszerte pusztító katasztrofális bozóttüzek megfékezését támogató nemzetközi segítséget.

Az Oscar-díjas színész a tavaly életre hívott, a klímaváltozás és a fajpusztulás ellen küzdő Earth Alliance egyik társelnöke. A további társelnökök között van még Laurene Powell Jobs és Brian Sheth üzletember is.

Az erdőtüzek szeptember eleje óta hatalmas területeket perzseltek fel, a lángoknak 25 halálos áldozata volt és mintegy kétezer otthon égett porig Ausztráliában. A szokatlanul kiterjedt természeti katasztrófát az extrém aszály, forróság és a rekordszárazság számlájára írják.

Az alap helyi ausztrál partnerekkel működik együtt, köztük az Aussie Ark, a Bush Heritage és a Wires Wildfire Rescue szervezetekkel.

DiCaprio mellett korábban számos híresség adományozott jelentős összegeket a tűzvész megfékezésére, a károk enyhítésére és az áldozatok megsegítésére. Köztük volt Chris Hemsworth, Elton John, Pink, Nicole Kidman és Keith Urban, valamint a Metallica rockegyüttes is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top