+ Film

Hatvannyolctól nyolcvankilencig. Játékfilmet forgatnak Václav Havel életéről

Az első felvételeket jelképesen augusztus közepén, Csehszlovákia 1968. augusztus 20-i megszállásának évfordulója előestéjén készítették.

Viktor Dvorák a forgatáson (fotó: Bontonfilm)

Játékfilmet forgatnak Václav Havel volt cseh államfő és drámaíró szocialista rendszerbeli ellenzéki tevékenységéről – közölte pénteken a prágai Bontonfilm társaság, amely megszerezte a Havel munkacímet viselő alkotás forgalmazói jogait.

Az első felvételeket jelképesen augusztus közepén, Csehszlovákia 1968. augusztus 20-i megszállásának évfordulója előestéjén készítették.

Az utolsó felvételeket novemberben, az 1989-es bársonyos forradalom kitörésének évfordulója körüli napokban tervezik elkészíteni.

A film története 1968 augusztusában kezdődik, amikor a Varsói Szerződés öt tagállamának hadseregei megszállták Csehszlovákiát, hogy véget vessenek a prágai tavaszként híressé vált reformfolyamatnak. Az első képek egy színházi premierről és az azt követő fogadásról szólnak, amelyen megjelennek a főszereplők.

A történet az 1989-es csehszlovákiai rendszerváltás idején ér véget, amikor a korábbi ellenzéki aktivistából csehszlovák köztársasági elnök lett. A film lényegében azt fogja bemutatni, hogyan lett az emberi jogi harcosból hivatásos politikus – olvasható a közleményben.

Václav Havel szerepét Viktor Dvorák cseh színész fogja alakítani. A Slávek Horák rendezte alkotás ünnepélyes bemutatóját 2020 nyarára tervezik.

A film elsősorban a szereplők életét, jellemét és kapcsolatait fogja bemutatni, a történelmi korszak csak ennek háttérét adja – nyilatkozta Slávek Horák újságíróknak. További részletek még nem ismertek.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top