+ Média

Ezek a rádiók nyertek a médiatanács pályázatán

Rádiós döntéseket hozott és bírságot szabott ki egy televízióra a médiatanács – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön.

A testület a Fehérvár Rádió Kft.-t nyilvánította nyertesnek a Győr 96,4 MHz frekvencia kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázaton. A szolgáltató a Budapest 96,4 MHz-cel hálózatba kapcsolódva, 96,4 Rádió 1 néven sugároz majd műsort.

A tanács a szolgáltató kérelmére további öt évvel – 2024. szeptember 21-ig – megújította a Szekszárd 105,1 MHz helyi rádiós frekvencián működő Rádió Antritt szolgáltatójának idén lejáró, hét évre szóló jogosultságát is.

Továbbá hiánypótlásra szólította fel a Dunaföldvár 106,5 MHz és a Szekszárd 91,1 MHz helyi frekvenciák kereskedelmi jellegű használatára pályázó Alisca Network Kft.-t és a Lajta Rádió Kft.-t.

A médiatanács hozzájárult ahhoz is, hogy a budapesti Klasszik Rádió a szöveges tartalmon belül kevesebb helyi, a mindennapi életet segítő műsorszámot és több zenei ismeretterjesztő műsort tegyen közzé, valamint hogy a magyar zenéket nézve több öt évnél régebbi zenét játszhasson.

A körzeti Fix televízióra pedig negyvenezer forint bírságot rótt ki, mert az kevesebb közszolgálati és saját készítésű műsorszámot tett közzé az előírtaknál.

A tanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét – köztük a szolgáltató által korábban elkövetett azonos tárgyú jogsértéseket – is figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmény adott formáját, mértékét.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top