+ Film

Ezeket a kisjátékfilmeket támogatja a Médiatanács

Tizenhárom kisjátékfilm támogatására összesen 73,4 millió forint mecenatúra-támogatást ítélt oda a Huszárik Zoltán-pályázat tavalyi keretéből a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Defekt címmel Gál Sándor viheti képernyőre egy külvárosi éjszakában autójával elakadó nő és a vele utazó kislány történetét. Szentgyörgyi Bálint Elszámolnivaló című alkotásának középpontjában a Színház- és Filmművészeti Főiskola egyik növendéke áll majd, akit gyermekkora óta nem látott apja furcsa szívességre kéri. A Jövetelben Szabó Mátyás meséli el egy ötvenes éveiben járó, magányos férfi történetét, aki éjjel a falu határában földönkívüliekre bukkan.

Simon Gergő Feltámadása egy lyukóvölgyi, nehéz sorsú családról szól. Szabó Virág Gréti világa című filmjében kamaszok hétköznapjait mutatja be. Fülöp Péter Digicicája önfeledt játékkal indul majd, ám az addig valódinak hitt macska hirtelen eltűnik a gyerek szeme elől. Wrochna Marcell igaz történet ihlette Szégyen című alkotása az ’50-es évek Magyarországán fog játszódni. Az Ezerkilencszáztizenkilencben Bozsogi János az első világháború utáni erdélyi mindennapok kilátástalanságát eleveníti meg. A Fault című film Mészöly Ágnes Egészpályás indítás című novellája alapján készül Szabó Szonja rendezésében.

Balogh Zsolt Csiki László novellájából forgat majd A túszejtő címmel egy távolsági busz sofőrjéről, aki hirtelen úgy dönt, hogy letér utasaival a megszokott útvonalról. A Második körben Holtai Gábor a gyermektervezés és a kompromisszumok meghozásának nehézségeit mutatja majd be egy alternatív világban. Nagy Ádám Valóság Filtere egy vlogger lányról fog szólni, és arról, hogy a mai digitális világban mennyire maradhatnak őszinték a fiatalok. Janovics Zoltán Otthon című kísérleti kisjátékfilmje egy szobában játszódik, ahol látszólag ugyanaz a félperces jelenet ismétlődik, mégis mindig új szereplővel bővül a történet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top