+ Zene

Károly hercegnek húzta Pál István Szalonna a Buckingham-palotában

Pál István Szalonna negyedszer játszottak a brit királyi család előtt

A brit trón várományosa, Károly herceg 70. születésnapi ünnepségén a Buckingham-palotában játszott Pál István Szalonna és bandája.

A népzenész elmondta, negyedszer játszottak a brit királyi család előtt, 10 évvel ezelőtt felléptek Károly herceg 60. születésnapján is. A királyi család nagyon kedveli, és minden alkalommal külön kéri a magyar népzenét.

Az egyik alkalommal Margaret Thatcher volt brit miniszterelnök azzal dicsérte a fellépésüket, hogy a zenéjük olyan mint a magyar nép; benne van a magyarok szíve-lelke.

Pál István Szalonna kitért arra is: nemrégiben jelent meg Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackákkal közös Mindenek szerelme című lemezük, amelynek az újdonságát a költészet és a zene egysége adja.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Kocsi Imre szerint:

    Gondolom nem esett le nekik, hogy Károly , a királyi család,miért is szereti a magyar népzenét. A dolog egyszerű.A vérükben van. Szó szerint.Károly (Charles) szépanyja egy magyar hölgy.Gróf Rhédey Claudia. Rhédey Claudia fia , Franz.Az apa Württembergi Sándor.Franz felesége lett Mary Adelaide cambridge-i hercegnő. Lányuk, Victoria Mary (1867–1953) V. György oldalán 1910-ben lett Nagy-Britannia és Írország Egyesült Királyság királynéja és India császárnéja.Az idősebbik fiuk volt VIII. Eduárd király (1894–1972), aki 325 nap uralkodást követően szerelme kedvéért, egy kétszeresen elvált amerikai asszonyért lemondott a trónról. Így került 1936-ban a Brit Birodalom élére Claudia grófnő másik dédunokája, VI. György király (1895–1952), a jelenlegi uralkodónő, II. Erzsébet (1926) édesapja. Ezért jár Károly Erdélybe . A szépanyja miatt.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top