+ Zene

A nap fotója: Emléktáblát avattak Kocsis Zoltán tiszteletére

Tóth József, a XIII. kerület polgármestere leleplezi Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester emléktábláját a Szent István körúton 2018. október 1-jén. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Emléktáblát avattak Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester tiszteletére Budapest XIII. kerületében hétfőn, a zene világnapján.

Kocsis Zoltán gyermekkorától 1971. május 7-ig lakott a Szent István körút 22-ben, s ez a ház adott meghatározó élményt a gyermeknek, aki a zeneművészet korszakos jelentőségű alakja lett – mondta Tóth József XIII. kerületi polgármester az emléktábla avatóján.

Virágot helyez el egy megemlékező Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester újonnan felavatott emléktáblájánál a Szent István körúton 2018. október 1-jén.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Kocsis Zoltán egyszerre volt előadóművész, zongoraművész, karmester, zeneszerző és zenekari főigazgató. Legendásan híres volt precíz zongorajátékáról, a legvirtuózabb megoldásokkal, drámai hangulatteremtéssel képes volt mély nyomokat hagyni a közönségben.

A domborműves emléktáblánál Kocsis Zoltán tisztelői, barátai mellett a XIII. kerületi önkormányzat és a Nemzeti Filharmonikusok képviselője helyezett el virágot.

A nap fotója: Emléktáblát avattak Kocsis Zoltán tiszteletére
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top