+ Irodalom

50 ezer darab bankjegyet fújt szét a szél az autópályán

Montreál és Toronto között az autópályán a korlátnak ütközött egy pénzszállító kocsi, és a rakomány nagy része az útra borult.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1993

október, Bulgária – Rakovica faluban fölakasztotta magát a pékségben a 45 esztendős pékmester, mert mély depresszióba esett a falu lakóinak véleményétől, akik azt mondták, hogy rossz kenyeret süt. Hát akkor süssön nektek kenyeret a halál!

október, Ausztria – Három süketnéma magyart értek tetten áruházi lopás közben. Az áruházi detektív akkor csapott le rájuk, amikor egy-egy rádiót akartak elemelni. Hiába magyarázták a jeltolmácsnak, hogy ők csak rádiót akartak hallgatni, nem hittek nekik. Ráadásul a kocsijukban találtak négy videokamerát, amelyekről bevallották, hogy Tirolból lopták a süketnéma magyarok.

október, USA – Speciálisan egyedi riasztóberendezéssel látták el a sztárszínészek luxuskocsijait. Amikor a tolvaj indítani akarta a feltört járművet, az ajtók hermetikusan lezártak, a magnóról pedig megszólalt a tulajdonos: Az anyád hétszentségit, most elkaplak!

november, Anglia – Különös könyvkereskedések nyíltak az országban. Aki négy héten belül sértetlenül visszavitte a könyvet a boltba, az visszakapta a könyv teljes árát. Egy vásárló évente 13 könyvet válthatott vissza. A boltosok elmondhatták magukról, hogy ők aztán mindent megpróbáltak.

november, Nauru – A világ legkisebb független, 21 négyzetkilométer területű államában meglepően magas volt az egy főre jutó nemzeti jövedelem, amely a kis mikronéziai sziget egyetlen kincséből, a madárürülékből, azaz a természetes foszfát trágyából származott. A külszíni fejtéssel elérhető guanó lassacskán fogyott, miközben már a sziget 80 százaléka holdbéli tájra emlékeztetett, ahol a madár se jár.

november, USA – Gondolt egyet a férfi, ha a nők szilikonmellet csináltathatnak maguknak, akkor miért ne rakathatna szilikonból széles vállakat. Sikerült a műtét, a tükörben elégedett volt magával. Az utcán utána fordultak a csajok, egyszerűen szívdöglesztő vállai lettek. A kis nyeszlett pasiból hatalmas bika lett. Történt egyszer, vonaton utazott, hogy egy lány megkérte, tegye föl a bőröndjét a csomagtartóra, mert nem férnek el tőle. A széles vállú fiatalember elkapta a bőrönd fülét, de meg sem bírta mozdítani. Jót röhögtek rajta, a lány leárazott súlyzókat vitt haza a boltból.

december, Kanada – Montreál és Toronto között az autópályán a korlátnak ütközött egy pénzszállító kocsi, és a rakomány nagy része az útra borult. Erős szél fújt aznap, órákig görgette az 50 ezer darab egy dollárost az értetlenül bámuló autósok között.

december, Svédország – Térdfájdalmai miatt nem tudta a kutyáit sétáltatni egy Varbergben lakó asszony. Végül a kutyák sétáltatták meg őt. Vett magának egy kis kocsit, eléfogta a kutyákat, és így száguldozott az utcán.

december, Anglia – Háborogtak az angolok a sörhab miatt. Egy rendelet a csapolt sör részének tekintette a habot is, ha az nem haladta meg a sör öt százalékát. Nekiálltak az angolok számolni, és csakhamar kiderítették, hogy nagyszabású sörfogyasztásuk során egy év alatt 400 millió fonttal károsítják meg őket az 5 százalék habbal. Nem kéne annyi sört inni, mondták mások, és kiszámolták, hogy egy év alatt az angolok 8 milliárd fontot gurítanak le a torkukon sör formájában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top