+ Irodalom

Egy programozó kifejlesztette a gyóntatószoftvert

A bűnbánónak csak be kellett írnia a bűneit, ehhez kapcsolódva kérdéseket kapott, és ha megválaszolta őket, egyetlen gombnyomással lehívhatta a rá kirótt penitenciát.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1993

július, Franciaország – Egy rokonnal beszélgetett telefonon a nyugdíjas asszony, mikor a kertből puffanást hallott és ezzel egy időben megszűnt a vonal. Elindult a szomszédba, hogy onnan jelentse be a vonalhibát, ám ekkor egy fekete cipős lábat pillantott meg a bokorban, s a földön a kettészakadt telefonvezetéket. Sikoltva rohant a szomszédba. Értesítsék a rendőrséget, kiabálta. A férfinél nem voltak papírok, csak néhány rubel. A ház a Roisisy repülőtér leszálló útvonala alatt feküdt. A landoló gép kerekeinek kinyitásakor zuhanhatott ki a kerékházban megbújt férfi.

július, Argentína – Cordobában a villám belecsapott egy öreg házba. A munkából hazatérő tulajdonos kétségbeesetten bukdácsolt a romok között, mentve a menthetőt, mikor egy fémdobozt pillantott meg a földön. Százéves aranydukátok voltak benne, az értéke meghaladta a 100 ezer dollárt. A férfi újragondolta az életét, mi lett volna, ha csak öt évvel hamarabb vág a házba a villám.

július, Kuwait – Az iszlám szerint a férfiak saját feleségükön és közeli nőrokonaikon kívül más nőt nem érinthetnek meg. Így volt ez mindig, de csak most jöttek rá, hogy a hímnemű női fodrászok mégis csak megérintenek más nőket is, így a megkésett koránértelmezés alapján bezáratták a férfiak által működtetett női fodrászatokat.

augusztus, USA – Egy 12 éves phoenixi srác fogadott a haverokkal, hogy lenyel egy élő békát. Kézbe vette a kétéltűt, és egy szempillantás alatt, rágás nélkül lenyelte. A béka nem tudta, mi történhetett vele, elkezdett ugrálni a fiú gyomrában. Ettől a srác olyan rosszul lett, hogy kórházba szállították, és kioperálták belőle a még elő békát.

augusztus, Anglia – A játékos kedvű britek olyan sokan fogadtak a földönkívüliek megjelenésére, hogy az egyik legnagyobb brit fogadóiroda kénytelen volt csökkenteni az odds-ot, mert a pillanatnyi állás szerint több mint egymillió fontot kellene kifizetnie az idegen lények földi látogatása esetén. Ettől kezdve 1:500 helyett csak 1:33-hoz lehetett fogadni.

augusztus, Zambia – Az ország északi részén egy kis faluban iskolába indultak a gyerekek. A korán kelők már visszafelé jöttek, és azt kiabálták, hogy bezárt a suli. Aki nem hitte el, annak a tanárok mesélték, hogy a hétvégén a termeszek megették a tankönyveket.

szeptember, Kanada – Egy programozó kifejlesztette a gyóntatószoftvert. A bűnbánónak csak be kellett írnia a bűneit, ehhez kapcsolódva kérdéseket kapott, és ha megválaszolta őket, egyetlen gombnyomással lehívhatta a rá kirótt penitenciát. A programot többen kipróbálták, és elismerőleg nyilatkoztak róla, igaz, az egyház még nem szentelte meg.

szeptember, Franciaország – Egy széles völgyet átszelő viaduktról lógva, 80 méter magasan, kötélre erősített székeken ülve játszott a zenekar. Eleinte kissé bizonytalannak látszottak, aztán megszokták a lebegést. Így hirdették a Loire-völgyben rendezett rézfúvós fesztivált.

szeptember, Anglia – Megtagadták egy 47 éves betegtől a szívműtétet a manchesteri orvosok, mert a férfi nem volt hajlandó leszokni a dohányzásról. A felesége szerint az orvosok okozták a halálát, az orvosok szerint pedig a dohányzás. A férfi szerint a dohányzás, az orvosok és a felesége.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top