+ Irodalom

Bezárás után a Kheopsz-piramisban maradt egy férfi

A Kheopsz-piramis belsejében turisták társaságában sétálgatott a férfi, akit kíváncsivá tett egy útelágazás és elindult rajta. Egyedül volt, nézelődött, közben elővette a cigarettáját, rágyújtott.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1989.

július, NSZK – A lübecki zöld vendéglőben tíz órához közeledett az idő. A törzsvendégek órájukra pillantottak, kihörpintették söreiket, és lendületesen távoztak. Csak azok maradtak az asztalok mellett, akik először jártak itt. Ők nem tudták, hogy pontban 22.00 órakor beindul a fűbe rejtett, zárórát jelző öntözőrendszer.

július, Lengyelország – Kavics került egy gdanski férfi cipőjébe. Két kézzel nekitámaszkodott a villanyoszlopnak, és megpróbálta kirázni belőle, miközben egész teste rángatózott. Meglátta két kollégája, azt hitték, hogy az áram rázza. Odaugrottak, hogy elválasszák az áramforrástól. Szakszerűen odasóztak egy-egy lapáttal a kezeire. A férfi fejjel zuhant a villanyoszlopnak, mindkét karja szilánkosra tört.

július, Svájc – Napokon át kereste a kecskéjét egy paraszt Luzern kantonban. Egyszer aztán mekegést hallott a hegyoldal tövében álló ház tetejéről. A paraszt fölnézett, s valóban ott állt a kecske a háztetőn, teljesen lesoványodva. Hogy a fenébe kerültél te oda, kérdezte a paraszt. A kecske nem volt hajlandó elismerni, hogy öngyilkossági szándékkal ugrott le a hegyről, de elvétette az ugrást, és életben maradt.

augusztus NSZK – Kissé kapatosan érkezett haza késő éjjel egy 69 éves lahri férfi. Gondolta, inna még egy kortyot, és bement a kamrába, ahol az asszony szeme elől elrejtett zugpiát tartotta. Akkora lendülettel húzta meg az üveget, hogy hanyatt esett, bele egy hatalmas főzőedénybe, amiből még reggel sem tudott kikászálódni. Az asszony kénytelen volt kihívni lángoló tekintetű férjéhez a tűzoltóságot.

augusztus Brazília – Anyagi helyzetét javítandó, traktort lopott egy férfi. Elindult vele a vakvilágba, hogy majd az úton eladja. Az összes pénzét üzemanyagra költötte, mert egy négyszáz kilométeres kalandtúra végén sikerült értékesítenie. Csakhogy a csekk, amivel kifizették, nem hogy lopott, de fedezetlen is volt. A férfi elkeseredésében, hogy mielőbb hazaérjen, ellopott egy kocsit, de nem jutott messzire, mert a kocsi szélvédőjéről hiányzott egy illetékmatrica, amiért hamarosan letartóztatták.

augusztus, Norvégia – A Sogne fjordnál autózott egy nyaraló nyugdíjas házaspár. Jól érezték magukat, koruk előrehaladta ellenére legszebb napjaikat töltötték itt. Egy kanyar után behajtottak egy alagútba, amelyen, azt remélték, átjuthatnak a szomszédos fjordra. A figyelmeztető táblát egyikük sem vette észre, amely fontos információkat tartalmazott. Az alagút még nem volt kész.

szeptember, Egyiptom – A Kheopsz-piramis belsejében turisták társaságában sétálgatott a férfi, akit kíváncsivá tett egy útelágazás és elindult rajta. Egyedül volt, nézelődött, közben elővette a cigarettáját, rágyújtott. A füsttől és az oxigénhiánytól fulladozni kezdett, majd elájult. Csak órák múlva tért magához. A piramis addigra bezárt. Később sem emlékezett szívesen az ezt követő órákra.

szeptember, Dánia – Horsen községben öt évig dolgozott önkéntesként egy férfi a megvert asszonyok házában. Akkoriban úgy vélte, meggyőzéssel, beszélgetéssel leszoktathatja férfitársait az erőszakról. Merthogy rájött az erőszak indítékára. Ha a férfiak nem tudják megértetni magukat az asszonnyal, kisebbségi érzésük támad. Öt évi önkéntes munka után most mégis megalapította a feleségüket verő férfiak házát.

szeptember, Bahrein – Az egyetem egyik fizikusa feltalálta a kalapba építhető légkondicionálót. A kalapba szerelt fémlegyezőt napenergia hajtotta. Vagyis minél jobban sütött a nap, annál intenzívebben működött. Az új hűtőberendezést először a közlekedési rendőrök sisakjába építették be, lévén a sok szabálytalan vezető miatt olykor fölforrt az agyuk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top