+ Irodalom

2362 darab hatalmas elefántagyarra bukkant a rendőrség

Egy csempészbanda rejtette el az értékes zsákmányt a lakatlan területen…

Érdekes történetek a XX. századi magyar sajtó alapján – 1981.

január, Törökország – Bérbe adta a lakásokat egy ankarai háromemeletes ház tulajdonosa. Minden hónap elején személyesen ment el a lakbéréért. Így történt ez az év elején is, de sehol nem találta a házat. A bérlők lebontották, és téglánként elvitték valahová, ahol újra fölépítették maguknak.

január, USA – A férfi a tévé előtt ült. Egy régi felvételt nézett, amelyen egy 29 éves főhadnagyot látott, amint repülőgépével Hirosima fölé repült, és ledobta az atombombát. A férfi a film végén rágyújtott egy cigarettára, és a mellette ülő barátjához fordult, aki pattogatott kukoricát evett. Tudod, mondta a férfi, az a helyzet, hogy csöppet nem szégyellem magam, és nincs egy fikarcnyi bűntudatom sem, ma is megtenném.

január, NSZK – A paderborni polgármester több ezer négyzetméteres területet jelölt ki a város határában, és elnevezte Szerelemerdőnek. Majd arra kérte a város lakóit, akik szerelmük emlékére fát kívánnak állítani, azok elültessék a fát a Szerelemerdő terültén. Az ültetéshez a polgármesteri hivatal táblával ellátott szerelemfát biztosított. Egyúttal arra is kérte a szerelmespárokat, ha tehetik, elégedjenek meg ennyivel, és ne hasítsanak monogramos szíveket az öreg fák kérgébe, mert a fáknak ez nem esik olyan jól, mint nekik.

február, Ciprus – A pafoszi múzeumból ellopták a hetven kiló súlyú, Léda és a hattyú című kétezer éves mozaikot. A szigetország hatósága megszigorította a határon kiutazók ellenőrzését. Mindenkitől megkérdezték, van-e önnél egy Léda vagy egy hattyú, esetleg hetven kiló mozaik, amiből összerakható a Léda és a hattyú.

február, Csehszlovákia – 15. születésnapját ünnepelte a különleges dolgokat gyűjtők klubja. A tagok kilenc szakosztályban ülték az évfordulót: képeslaposok, autómodellesek, söröskorsó aljasok, sajtcímkések, borotvapenge tasakosok, autogramosok, miniatürflaskások, csokoládé- és rágógumicímkések, valamint papírszalvétások. Szerettek volna ünnepelni a viccgyűjtők, a kulcsgyűjtők, a térképgyűjtők, az okmánybélyegesek, a naptárasok, az óragyűjtők, a társasjátékgyűjtők, de, sajnos, nekik még nem volt szakosztályuk.

február, Szudán – 2362 darab hatalmas elefántagyarra bukkant a rendőrség a Vörös-tenger parti Port-Szudán közelében fekvő elhagyott, lakatlan területen, ahová egy csempészbanda rejtette el. Szudán északnyugati részén tilos volt az elefántvadászat, de a déli részén is korlátozták. Hogy a szudáni hatóságok visszaszorítsák az agyarkereskedelmet, árverésen értékesítették az egymillió dollár értékűre becsült agyarakat.

március, NSZK – Valóságos divathóborttá vált a lakóházak kapui előtt álló szeméttárolók kipingálása. A lakók színes, bohókás állatfigurákkal és emberalakokkal festették teli a kukákat, és azon versengtek, kinek a kukája tarkább és tréfásabb. A szemétszállítóknak olyan műélvezetben volt részük, mintha naponta járnának kiállításra. Az viszont nehezítette a munkájukat, hogy egy-egy mulatságos figura előtt percekig röhögtek.

március, Olaszország – Egy 58 éves szicíliai férfi hosszú éveken át küzdött lakásproblémával. Öröklakása soha nem volt, az albérletet pedig nem tudta mindig rendesen fizetni, így többnyire kitették a szűrét. Végső elkeseredésében föladott egy hirdetést: Elcserélném fél vesémet egy öröklakásért.

március, Singapur – A Singapur Airlines Légitársaság énekeseket szerződtetett az amerikai járatokra, hogy a hosszú úton szórakoztassák az utasokat. A nagy érdektelenség miatt azonban hamarosan megszüntették ezt a szolgáltatást, mert a Boeing 747-esekre fölszerelt félkarú rablók jobban érdekelték az utasokat. A többórás úton plusz bevételként elnyerték az utasok pénzét.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top