+ Média

Ez egy olyan krimi, amelynek már az elején tudjuk, ki a gyilkos

A Népszabadság utolsó főszerkesztője mondja a lap kinyírásáról.

Módszeresen kigondolt terv alapján gyújtották ránk a házat. Viszont amikor az ember pánikszerűen dolgozik, tárgyal, nyilván táplálnia kell azt a tudatot, hogy a Népszabadság valamilyen formában túlélhet. Októberben azt mondtam, hogy ennek a kérdésnek legkésőbb november végére el kell dőlnie, hiszen ennél tovább nem lehet összetartani a gárdát. Aztán a harmadik-negyedik komoly üzletember is azt mondta nekem, hogy lenne rá pénze, szeretné is megmenteni a lapot, viszont fél a hatalom retorziójától, annak ellenére, hogy feddhetetlen, azaz nem találnának nála semmit.

Viszont folyamatos vegzálásnak lenne kitéve, forogna a neve a médiában, bemocskolnák, aminek hatására az üzleti partnerei elfordulhatnak tőle.

És ezt a kockázatot nem vállalja. Nos, akkor ki kellett mondanom, hogy nincs tovább. Ez nagyjából november közepén volt. Ráadásul a felfüggesztett Népszabadság akkori tulajdonosa, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opimus nyilvánvalóvá is tette, hogy nem indítja újra a lapot, és nem adja oda senkinek a Népszabadság névhez kötődő védjegyhasználati jogokat. Ez tehát az üzleti életben elég gyakori „megveszem, hogy megszüntessem” esete volt.

  • Murányi András, a Népszabadság utolsó főszerkesztője könyvet írt a lapról, annak megszüntetéséről. A teljes interjút az ujszo.com oldalán olvashatod.
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top