+ Irodalom

Hogyan kell fürdőkádból sportkocsit csinálni?

Két hágai fiatalember kihozta a fürdőszobából a kádat, kerekeket szerelt rá, amelyeket egy mopedből kiszerelt motorral hajtottak meg, majd kormánnyal is ellátták a formatervezett járművet.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1968.

január, Hollandia – Két hágai fiatalember kihozta a fürdőszobából a kádat, kerekeket szerelt rá, amelyeket egy mopedből kiszerelt motorral hajtottak meg, majd kormánnyal is ellátták a formatervezett járművet. Amikor a rendőr először meglátta az utcán, hirtelen nem is tudta, hol és mikor rúghatott be ennyire. Végül a rendőr társai kapták el a nyitott sportkocsit, de csak azért tilthatták ki a forgalomból, mert nem volt a kádon világítás.

január, Franciaország – A Louvre-ban Rubens Aranyos madonna című festménye előtt állt egy hatvanhat éves férfi, és merően nézte. Majd előrántott egy bicskát és belevágott a képbe. A rendőrségen kiderült, hogy 1932-ben hasonló módszerrel megrongált egy másik festményt is. Mostani tettét azzal magyarázta, hogy úgy érezte, a madonna keresztülnézett rajta, és ezt ő nem tűrheti.

január, NSZK – Betoppant egy fiatal lány az oldenburgi evangélikus templom irodájába, és mert sürgős imádkozhatnékja támadt, elkérte a bezárt templom kulcsát. Amikor az imával végzett, feltörte a perselyt, és nyomtalanul eltűnt. A pap sokáig használta az esetet a hit és a hiszékenység közti különbség példázataként.

február, Hollandia – Két fiatalember péntek délután kirabolt egy antwerpeni bankot. A 200 ezer frankkal menekülő banditákat hiába üldözték, a csúcsforgalmi torlódásból sikerült elmenekülniük. A rendőrség így kettős céllal vetette utánuk magát, egyrészt a pénz miatt, másrészt rendkívüli módon érdekelte őket, milyen módszerrel lehet ilyen jól lavírozni a csúcsforgalomban.

február, NSZK – Markt Oberdorfban Ludwig von Beethovenről akartak elnevezni egy utcát. A községi tanács azzal utasította el a javaslatot, hogy rendőri beavatkozás esetén az utcanév leírása nehézségeket okozna a legtöbb rendőrnek. A városatyák a rövidebb és könnyebben leírható Mozart utcanevet ajánlották.

február, Svájc – Egy hangszerkészítő cég, reklámozandó termékeinek nagyszerűségét, elkészítette a világ legnagyobb szájharmonikáját. A hossza két méter volt, a súlya tíz kiló, és egyidejűleg öt ember játszhatott rajta. Ha valaki egyedül akarta megszólaltatni, a komoly lábmunka miatt előbb-utóbb zenés lihegés lett a vége.

március, Spanyolország – Madridban működött egy klub, amelynek tagjai legfeljebb 140 centiméteresek lehettek. Az alacsony emberek klubja kimagasló előnyökhöz juttatta tagjait. Például az érdekesebb színházi előadásoknál a maximális élményre törekedtek. Hogy jól lássanak a tagok, megvásárolták a nézőtér első sorának ülőhelyeit.

március, Franciaország – Egy Marseilles-i férj végső elkeseredésében válópert indított a felesége ellen, mert az asszony kivétel nélkül minden ételt fokhagymával főzött. Az asszony azzal magyarázta tettét, hogy, egyrészt, a fokhagyma rendkívül egészséges, az érrendszer számára nélkülözhetetlen, másrészt, mondta az asszony, a férjem gyakorta járt pásztorórákra más szépasszonyokhoz, s abban reménykedtem, hogy a fokhagymabűz miatt, ahogyan én is, megundorodnak tőle.

március, Anglia – Cérna és tű segítségével állított föl világcsúcsot egy egyetemi hallgató. Megkérdőjelezhetetlen kézügyességének köszönhetően két óra leforgása alatt 1067 tűbe fűzte be a cérnát. A produkcióját sok háziasszony megcsodálta, s a legtöbben úgy vélték, ha mosogatni is ilyen gyorsan tud, és az ágyban is hasonló szaporasággal teljesít, kicsit fakó arcvonásai ellenére nem lesz nehéz feleséget találnia.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top