+ Színház

Hat év börtönre ítélték az operaház és operettszínház volt igazgatóját

Abban találták vétkesnek, hogy több törvénytelen kifizetést hagyott jóvá 2008 és 2011 között az operettszínháznál, valamint nem hajtott be egy bérleti szerződésből származó bevételt az intézmény kárára.

Első fokon hat év börtönbüntetésre ítélték a bukaresti operaház és operettszínház volt igazgatóját, Razvan Ioan Dincat, akit többrendbeli hivatali visszaélés elkövetése miatt talált vétkesnek a bukaresti I. kerületi bíróság.

Az ítéletről csütörtökön számolt be a Hotnews.ro hírportál. A bíróság honlapján olvasható ítélet szerint Dincat négyrendbeli hivatali visszaélés elkövetése miatt ítélték el, és halmazati büntetésként szabtak ki ellene hat év szabadságvesztést. A vádlott fellebbezést nyújthat be az illetékes magasabb rangú bíróságon.

Dinca 2006-tól állt a bukaresti operettszínház élén, majd 2012-ben kinevezték a bukaresti operaház igazgatójává. 2013 őszétől a két intézményt összevonták, így 2015-ig, amikor elindult ellene a büntetőjogi eljárás és felfüggesztették tisztségéből, mindkét intézményt vezette.

Abban találták vétkesnek, hogy több törvénytelen kifizetést hagyott jóvá 2008 és 2011 között az operettszínháznál, valamint nem hajtott be egy bérleti szerződésből származó bevételt az intézmény kárára. Később az opera igazgatójaként is több törvénybe ütköző szerződést kötött az operának különböző szolgáltatásokat végző cégekkel.

Az ügyben Demeter András színművész is vádlott volt, aki korábban a román közszolgálati rádió elnök-vezérigazgatói tisztségét töltötte be. Demetert érdek-összefonódással vádolták amiatt, hogy vezérigazgatósága idején tanácsadói tisztségben alkalmazta a rádiónál Dincát. Az ügyészek azt kifogásolták, hogy ezt az időszakot megelőzően és utána is Demeter szerződéses viszonyban volt a bukaresti operettszínházzal, amelynek igazgatója Dinca volt. A bíróság felmentette a vád alól Demeter Andrást.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Tibike02 szerint:

    Kedveseim, a Bukaresti kurva anyádat vezesd a vezérbika alá…

  2. göre gábor szerint:

    Magyarországon ez nem fordulhat elő, ha szakállas testvér az elkövető!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top