+ Színház

Bizakodón kiáltom világgá: révbe érünk, ahogy a csillag megy az égen!

Röpülj lelkem! – Kortárs operett, avagy zenés talány három részben a K2 Színház és a Szkéné Színház közös előadásában arról, hogy mi a magyar.

Éjfél előtt bemutatásra kerül az Árpád térnyerése című operettem, saját rendezésem, mellyel méltóképpen ünnepelhetjük új időszámításunk hajnalát az éjféli tűzijátéknak mintegy előszeleként. Az előadás után állófogadást tartunk, ahová szeretettel várjuk Önöket egy pohár pezsgővel való koccintás erejéig, hogy aztán együtt gyönyörködhessünk abban, ami elmúlt s egyúttal mi reánk vár, mert hosszú még az út, de bizakodón kiáltom világgá: révbe érünk, ahogy a csillag megy az égen!

Röpülj, lelkem! – Kortárs operett, avagy zenés talány három részben a K2 Színház és a Szkéné Színház közös előadásában arról, hogy mi a magyar.

Etelközy Mátyás parlamenti képviselő és színi direktor veretes mondatokban habosítja a semmit, Árpád apánk dalra fakad, Láz Etelka megmondja a tutit. A K2 szerzői kvartett tagjai Horváth Szabolcs, Szabó Sipos Ágoston, Fábián Péter, Benkó Bence zenés talánya a magyarság mibenlétéről szól. Arról, hogy mi a különbség a hazaszeretet és a nacionalizmus között, és hogy mi volna, ha nemzeti identitásunkat nem mások ellenében, hanem a saját értékeink és hibáink, ismeretében határozhatnánk meg, esetleg közösen. Mi volna erre alkalmasabb műfaj, mint a bécsi operett. Ezúttal Csínom Palkók és Técsey Pixik helyett a színen olyan figurák vonulnak fel, mint Árpád fejedelem (Horváth Szabolcs); Etelközy Mátyás, színigazgató és parlamenti képviselő (Viktor Balázs); vagy Láz Etelka, tüntető (Piti Emőke). A helyszín adott: Magyarország, de hogy mindez most játszódik vagy egy negyven évvel előre megjósolt groteszk disztópiát látunk, azt mindenki döntse el maga.

Fotó: Mészáros Csaba

A k2 Színház 2010 nyarán alakult független színházi műhely, amely a Kaposvári Egyetem akkor másodéves színész-hallgatóiból szerveződött. A társulat rövid idő alatt a független színházi élet meghatározó részévé vált, számtalan nagysikerű előadást köszönhetünk neki, úgy mint az Orlai Produkcióval közösen létrejött Apátlanok, a Stúdió K Színházzal koprodukcióban készült Bakkfitty vagy a Yorick visszatér. A Szkénével közösen készült Züfec című előadás a Thealter Fesztiválon (Szeged) elnyerte a kritikusdíjat.

A Röpülj, lelkem! című háromfelvonásost a Szkénében nézhetitek meg január 25-én, szerdán, 7 órai kezdettel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top