+ Irodalom

A hindu nők szektát alapítottak a női cölibátus bevezetésére

Aki belép, az nem megy férjhez, és nem szerelmeskedik. Aki férjnél van, az elválik a belépés előtt. A férfiak a munkaügyi miniszterhez fordultak…

Érdekes sztorik a xx. századból magyar sajtócikkek alapján – 1939 – a képen az első indiai pilótanő

július, Németország – Hatalmas vihar támadt a Hannover melletti Bockenhagenre, ahol egy munkás a fenyők közé menekült, ám néhány másodperc múlva villám sújtotta agyon. A helybéliek elmondása szerint ez volt az ötödik alkalom, hogy a fenyvesbe menekülőt agyoncsapta a villám.

július, Argentína – Néhány hónappal ezelőtt magyar lányokat szerződtettek Buenos Airesbe táncosnőnek, de csak hét napon át léphettek színpadra, mert az argentin rendőrség a színpad mögött lecsapott rájuk és a magyar impresszárióra, és kerítés címén eljárást indítottak ellenük. Hiába volt hazafelé szóló hajójegyük, a lányok nem töltötték be a huszadik életévüket, ezért zárdába kerültek.

július, Anglia – Egy vak zongoraművész kísérő nélkül szállt taxiba, ahol jól elbeszélgetett a sofőrrel. Amikor megérkeztek a címre, a taxis nem fogadta el a viteldíjat, mondván, egyszer rövid időre ő is megvakult, és tudja, milyen pokoli. A zongoraművész napokig gondolkodott az eseten, majd föladott egy hirdetést, hogy az a bizonyos, rövid időre megvakult, jószívű taxisofőr vegye át a tiszteletjegyét a hangversenyirodán.

augusztus, India – A hindu nők szektát alapítottak a női cölibátus bevezetésére. Aki belép, az nem megy férjhez, és nem szerelmeskedik. Aki férjnél van, az elválik a belépés előtt. A férfiak a munkaügyi miniszterhez fordultak, hogy állítsa meg ezt az esztelenséget, mert az elhagyott férfiak belepusztulnak a magányba, a másik részük meg rettegésben él, hogy mikor hagyják faképnél. A miniszter megígérte, hogy a dolgok fenekére néz.

augusztus, Németország – A német gazdaság önellátásra való törekvése egyre elképesztőbb eredményekre sarkallta a vegyészeket. Ezúttal sikerült előállítani a tyúkot és kakast nélkülöző mesterséges tojást, amelynek összetevői: egy rész őrölt szójabab, egy rész közönséges sütőpor, egy rész burgonyakeményítő, egy rész tejpor, majd anilinfestékkel színezték. Az így nyert termék neve felszolgáláskor: teatojás.

augusztus, USA – Új vízi sport hódította meg a medencék szerelmeseit. Egy úszómester olyan ugródeszkát szerkesztett, amely egyetlen gomb megnyomásával 12 méter magasba röpítette fel az embert, ahonnan már csak vissza kell zuhanni a vízbe. Az úszómester felhívta a figyelmét a váltótársának, hogy medencetisztítás idejére érdemes kikapcsolni a készüléket.

szeptember, Litvánia – Egy kaunasi betörő, mikor álkulcsával kinyitotta a zárat, szembe találta magát a lakás tulajdonosával. A tolvaj nem lepődött meg, átadott egy csinos névjegykártyát, amelyen ez állt: „Ne féljen, minden a legjobb kezekben lesz.” A tolvaj magához vette a lakásban található készpénzt, majd a szekrényből kiválasztotta a legjobb öltönyt, és mielőtt távozott volna, saját kopott öltönyét vállfára simítva akasztotta a szekrénybe.

szeptember, Dánia – Vasszigorral büntette a törvény az áruhalmozást. Endelave szigetén elvonulva élt egy hatvanéves különc, aki kivált szeretett olvasni. Hogy a nehéz időkben is legyen világítása, 168 liter petróleumot tartalékolt különböző edényekben. Hogy, hogy nem, nyomára bukkantak a hatóságok, és le akarták tartóztatni. A sokat olvasott férfi ijedtében öngyilkos lett.

szeptember, Anglia – A háborús veszély miatt a hatóságok kivégezték a londoni állatkert összes hüllőjét és halát. Közöttük volt egy 28 méteres óriáskígyó, amely hosszú évekig élt még a londoni gyerekek emlékezetében.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top