+ Zene

Mick Jaggerék lemondanak a karácsonyi emlékdal szerzői jogairól

A pénteken megjelenő kislemez eladásából befolyó összeget a Jo Cox nevében létrehozott jótékonysági alapítvány támogatására fordítják.

A Rolling Stones két dalszerzője, Mick Jagger és Keith Richards lemond a nyáron meggyilkolt brit parlamenti képviselőnő, Jo Cox emlékének szentelt karácsonyi dal szerzői jogairól.

A brit parlamenti képviselőkből álló MP4 nevű zenekar Ricky Wilsonnal (Kaiser Chiefs), Steve Harley-val (Cockney Rebel), KT Tunstall-lel és David Grayjel összefogva énekelte fel a legendás rockegyüttes You Can’t Always Get What You Want című 1969-es slágerét – írta a BBC News.

A pénteken megjelenő kislemez eladásából befolyó összeget a Jo Cox nevében létrehozott jótékonysági alapítvány támogatására fordítják.

A Skót Nemzeti Párthoz tartozó Pete Wishart, az MP4 billentyűse szerint Jaggerék egy alsóházi tanácskozáson mondtak le a szám szerzői jogairól. Felmerült annak lehetősége is, hogy a kislemez áfamentességet fog élvezni.

Jo Coxot, az ellenzéki Munkáspárt 41 éves alsóházi képviselőnőjét három lövéssel és több tucat késszúrással ölte meg az 52 éves Thomas Mair idén június 16-án, egy héttel a brit EU-tagságról tartott népszavazás előtt. Az elkövetőt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték november végén.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top