+ Irodalom

Kiderült, hogy az egyetemi oktatók 90 százaléka babonás

Dorpat egyetemének egyik tanára levelet küldött az egyetem minden tanárának és tanársegédjének. A levélben az állt, ha nem küldik tovább az irományt legalább kilenc embernek, akkor halálos szerencsétlenség éri őket…

Furcsa történetek a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1937

április, Észtország – Dorpat egyetemének egyik tanára levelet küldött az egyetem minden tanárának és tanársegédjének. A levélben az állt, ha nem küldik tovább az irományt legalább kilenc embernek, akkor halálos szerencsétlenség éri őket. Az oktatók 90 százaléka tovább postázta. A kis tréfa kieszelője nyilvános kacagás közepette jelentette be a kísérlet végeredményét, amely szerint a tudósok is babonásak.

április, Finnország – Az új finn köztársasági elnök, a miheztartás végett, az első beszédében bejelentette, hogy antialkoholista. És azt sem titkolta a honfitársak előtt, hogy harcot indít az alkoholizmus ellen, és aki igaz finn, az követi ezen az úton. Példát kell mutatni az ifjúságnak, mert a józan finn fiatal a legnagyobb kincs. A beszéd alatt sokaknak összegyűlt a nyál a szájában, és többen hatalmasakat nyeltek.

április, Svájc – Szerelvény robogott át a Simplon-alagúton, az egyik kupéban egy svájci mérnök utazott. Azon gondolkodott, ha az alagút valamelyik tuneljét átadják az autóforgalomnak, hogyan oldhatnák meg a benzingőz elvezetését. Vagyis hogyan lesz az alagútban vonat helyett huzat?

május, Ausztrália – Tenyészbikának hajtott egy teherautó. A nagybirtokos állattenyésztője nehéz szívvel, de úgy döntött, hogy a súlyos sérülések miatt levágják az állatot. A bika fölbontását végző mészáros kiabálva hívta az embereket, ezt nézzék, ilyet még nem láttak, majd lajstromba vették a gyomortartalmat. Kisebb-nagyobb drótdarabok, porceláncserepek, 125 szeg, 2 tubus fogkrém, 2 késpenge, 3 biztosítótű, egy nagy stoppolótű, egy töltőtoll, egy reszelő, egy szardíniás doboz a kulccsal, és egy gumitalp. A gazda csak remélte, hogy az apró tárgyak benyelésének szenvedélyét a borjak nem örökölték

május, Bosznia – Föltűnt a lótenyésztőknek, hogy az utóbbi években minden tuslai kiállításon egy özvegyasszony kancája viszi el az első díjat. Bosszantotta a dolog a férfiakat, nő is, özvegy is, biztos valami boszorkányság van a dologban. Majd meglátjuk, hogyan boldogul a kanca nélkül. A férfiak kilopták az özvegy lovát, kivitték az erődbe, ahol megbéklyózták, majd fölakasztották. A bíróság nem tekintette enyhítő körülménynek, hogy a nőben boszorkányt sejtettek.

május, Ausztria – A schönbrunni állatkert 12 éves, Pepi névre hallgató indiai elefántja ormányával a levegőbe emelte az ápolóját, majd teljes erővel a vasrácshoz vágta. Az ápoló súlyos sérüléseket szenvedett, hosszú időt töltött kórházban, ahol egyre csak azon gondolkodott, mivel bánthatta meg szegény Pepit.

június, Argentína – Kisebb szelet nyers hússal a zsebében lépett be egy férfi Buenos Aires egyik óra és ékszer boltjába. Az eladó felkínált néhány divatos órát, s mikor megfordult, a férfi a húsba csomagolt egy órát, és a kutyája szájába nyomta. Az állat elszaladt, a férfi válogatott még egy darabig, végül úgy döntött, ezúttal nem vásárol.

június, Peru – Alkonyatkor az emberek összegyűltek a tengerparton, hogy együtt lássák és éljék át a világ végét. Az alkony utolsó órájában a nap elsötétedett, a tenger és a föld szintén. Szótlanul várták a végzetet. Pontosan 7 perc 4 másodpercig tartott a teljes napfogyatkozás. Aki túlélte, egy kicsit jobb ember lett.

június, Filippi-szigetek – A Luzon nevű kis szigeten élő bennszülött rájött, hogy a felesége megcsalja, csak nem tudta, kivel. Hogy kiderítse, apránként 13 rokonát mészárolta le, s mikor ez sem segített, megölt még két játszadozó gyereket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top