+ Képzőművészet

Szabálytalanul működtek a megyei múzeumok

Az Állami Számvevőszék nemrég ellenőrizte az egykori megyei múzeumok 2011–2014 közötti gazdálkodási tevékenységét – ennek során valamennyi múzeum esetében szabálytalanságokat tárt fel.

A Ferenczy Múzeumi Centrum közleménye

Az Állami Számvevőszék nemrég ellenőrizte az egykori megyei múzeumok 2011–2014 közötti gazdálkodási tevékenységét – ennek során valamennyi múzeum esetében szabálytalanságokat tárt fel. Fontosnak tartjuk az ÁSZ illetékesei mellett a közvélemény számára is jelezni, hogy a Ferenczy Múzeum 2015. június 1-jén hivatalba lépett új vezetése 2015 második felében folytatott belső vizsgálata ezeket a szabálytalanságokat már feltárta és intézkedett a megszüntetésükről. Ennek részeként 2016-ban elkészültek a hiányzó szabályzatok, jelentősen szigorodott a szerződéskötési rend, átláthatóbbá vált a vagyongazdálkodás és megoldódott a kulturális javak állományvédelme. Mindez együtt járt a múzeum szerkezeti átalakításával. A korábban feltárt hiányosságok felelősségének tisztázása érdekében a múzeumot fenntartó Szentendre város önkormányzata büntetőfeljelentést tett. A nemrég lezárult ÁSZ-ellenőrzés újólag igazolta és megerősítette a múzeum és a szentendrei önkormányzat vizsgálatainak indokoltságát és a meghozott intézkedések helyességét.

A Ferenczy Múzeumi Centrum szakmai és gazdálkodási tevékenysége jelenleg teljes mértékben megfelel a hatályos jogszabályoknak.

Szentendre, 2016. december 13.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top