+ Irodalom

Európai lányok kitűnő állás ígéretével utaztak Mozambikba

A szép jövőt remélő lányokat aztán a legsötétebb bűnbarlangok számára értékesítették, ahol megtapasztalhatták az emberi perverzió ezer arcát…

Furcsa történetek a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1935

április, USA – A Spokane-i bíróságon tárgyalták egy lopással vádolt nő ügyét. Mikor a bíró kimondta az ítéletet, a nő odasétált hozzá, és kölcsönkért tőle egy dollárt. Minek az magának, kérdezte a bíró. Rúzst és púdert szeretnék venni, hogy szépségem teljes pompájában vonulhassak börtönbe.

április, Jugoszlávia – A zonicai halottkém megállapította, hogy a koldus halálát, aki az elmúlt napokban hunyt el, a sorozatos és nagyfokú éhezés okozta. A rendőrség kivonult a lakhelyéhez, egy kukoricagóréhoz, hogy összeszedjék az elhunyt holmiját. A fekhelye alatt 90 kilogramm ezüstpénzt, egy zacskóban pedig 50.000 korona összegű osztrák bankjegyet találtak.

április, Németország – Elkészült a Torgau mellett felállítandó új internálótábor koncepciója. Ide azokat szállítják majd, akik a büntető törvénykönyv 175. szakasza ellen vétettek, vagyis homoszexuálisok. A koncepció szerint az őrszemélyzetet kizárólag a rohamcsapatokban szolgáló példás családapákból kell összeállítani.

május, Anglia – A déli órákban a Daily Express egyik munkatársa gázálarcban sétált a Westminster negyedben. A különös viselet egyáltalán nem keltett feltűnést, a járókelők egytized része figyelt fel rá. Az újságíró, hogy végére járjon a jelenségnek, egy áruházban érdeklődött tovább, ahol az eladó arról biztosította, hogy manapság a gázálarc kelendő árucikk.

május, Mozambik – Kitűnő állások ígéretével számos csinos európai lány érkezett Mozambik fővárosába, Laurenco-Marques-be. A szép jövőt remélő lányokat aztán a legsötétebb bűnbarlangok számára értékesítették, ahol megtapasztalhatták az emberi perverzió ezer arcát. Végül egy angol fiú segítségével sikerült megmenekülnie egy angol lánynak, aki részletesen beszámolt élményeiről a rendőrségnek. A lány hazautazott Angliába, hogy ezúttal otthon próbáljon szerencsét.

május, Anglia – Az elmúlt egy évben huszonkilenc gyermek született Duntonban, és közülük csak egy volt leány. A faluba költözött, és eddig lányt szült nők is mind fiúkkal folytatták. A falu vezetősége fölkészült a fiúszülési turizmus beindulására.

június, Perzsia – Teheránban a perzsa sah polgárosító hadjáratán olyan rendeleteket hozott, amelyek az európai normákhoz igazodtak. A lányai fedetlen arccal és kifogástalan szabású angol lovaglóruhában ügettek végig Teherán utcáin. A lányok kivált élvezték a szúrós és szabad pillantásokat, nemkülönben azt, hogy a fenekük férfinyeregben rugózott.

június, Dél-Afrika – A Port-Elizabeth-i mezőgazdasági kiállításon 45 tyúk indult a nemzetközi tojóversenyen. A nyertes tyúk 365 nap alatt 1372 darab két unciánál nagyobb, és 135 annál kisebb tojást tojt. Többen fölvetették, hogy az igazságos versenyhez az is hozzátartozna, ha értékelnék a háttérben dolgozó kakasok munkáját is.

június, Angola – A kvisszama népnél esküvői szertartás után az ifjú pár elvonulhatott a saját kunyhójába, és ott tölthette további életét, kivéve a konyhai munkálatokat. Amíg az asszony nem szült két gyermeket, addig az anyós kunyhójában volt kénytelen főzőcskézni. Ez a szokás jótékony hatással volt a gyermeknemzési vágyra.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. obsitos szerint:

    Hát, ez a tyúkos-kakasos hír kiütött; hiszen a tojóképesség nem függ a kakasok jelenlététől !

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top