+ Életmód

Hogyan élhetsz egyszerűbb, de nagyszerűbb életet?

Egyéntől változik, hogy ki, milyen területen találja meg a változást. Fontos, hogy ne lemondásként éljük meg, ha szeretnénk átalakítani egy szokásunkat. – a Messzelátó Egyesület kampánya.

A kevesebb több

Jónás Vera, Novák Péter, Lackfi János és Gerendás Péter a Messzelátó Egyesület A kevesebb több című kampányát népszerűsítik, melyben megmutatják, hogy számukra mit jelent az egyszerű, örömteli élet. Lackfi János a zsámbéki piacon vagy a felsőőrsi gazdaságban szerzi be termelőtől a zöldségeket, Jónás Vera továbbadja ruháit, Gerendás Péter új tárgyak folyamatos beszerzése helyett megjavítja az elromlott eszközeit.

Jónás Vera

Jónás Vera

A Messzelátó Egyesület kampányában az egyszerű életre helyezi a hangsúlyt, amivel környezetünket is jobbá tehetjük. Egyéntől változik, hogy ki, milyen területen találja meg a változást. Fontos, hogy ne lemondásként éljük meg, ha szeretnénk átalakítani egy szokásunkat.

Lackfi János

Lackfi János

Az örömteli egyszerű életet változatosan lehet megélni, a Messzelátó kampányában éppen ezért különböző területek neves művészeit kértük fel, hogy mutassák meg, nekik mit jelent az az életmód, amelyben nem felesleges tárgyakat halmoznak, hanem figyelnek a környezetükre és magukra. A hírességek üzeneteit az egyesület Facebook oldalán lehet követni, megtudhatjuk, hogy Jónás Vera örökbe fogadta kutyáját és nem tenyésztőtől vásárolta, Gerendás Péter családjával hajléktalan szállón adott koncertet karácsonykor.

Gerendás Péter

Gerendás Péter

Pályázat

A kampányhoz pályázat is kapcsolódik, december 11-ig a kommunikacio@messzelato.hu email címen várjuk, hogy ki milyen szokását hagyta el, változtatta át, hogy zöldebb, örömtelibb és egyszerűbb legyen az élete.

Az önkéntes egyszerűség legnépszerűbb meghatározása:

Olyan életvitel, amelyben az ember kifelé egyszerű arcot mutat, ám befelé (lelkileg) gazdag.

Több millióan vallják magukénak azt az életmódot, amely önként vállalt lemondáson, egyszerű, ökotudatosságon és emberi odafigyelésen alapszik. Ezen életmód elterjedése alapvetően tudna hozzájárulni a 21. század társadalmi és gazdaság kihívások megoldásában.

Az alapértékek, amelyek az önkéntes egyszerűség, azaz a személyes elhatározásból egyszerűen élt élet meghatározzák:

  • anyagi egyszerűség
  • emberi lépték
  • önállóság
  • ökológiai tudatosság
  • személyes gyarapodás (belső növekedés, vagy önfejlesztés)
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. ᒎᑌᔕ丅Ꭵᑎ 丅Ꭵᗰᗴ ? szerint:

    én is megpróbálok mindent megjavítani, de mióta minden műanyag, azóta legtöbbször eltöröm. 🙂

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top