+ Zene

Folklandi magyariak a világzenei toplistán

A lemezről a brit Songlines Magazine azt írta, hogy „naprakész, okosan felépített, újító zene.

A Back to Folk című album a hatodik helyen debütált a világ legrangosabb világzenei toplistáján, a World Music Charts Europe-on.

A listát 24 európai ország 46 rádiójának játszási listája alapján állítja össze hónapról hónapra a berlini központú WMCE. A havi toplistára az aktuálisan megjelenő lemezek kerülhetnek; a Kerekes Band a 164 beküldött lemez közül került a hatodik helyre.

A zenekar szeptemberben jelentette meg Back to Folk című instrumentális anyagát, amelynek története egy képzeletbeli világban, Folkland szigetén játszódik, ahol a lovasnomád életmódot folytató magyariak élnek.

A lemezről a brit Songlines Magazine azt írta, hogy „naprakész, okosan felépített, újító zene”, a lengyel Etnosystem világzenei újság az ellentmondás-mentességet és a hitelességet emelte ki: „Ha szereted a kemény és tradíciókban gyökerező, funkosan lüktető zenét, a Back to Folk a te albumod” – írták.

A táncházak világából érkezett egri Kerekes Band első két lemeze, a Pimasz (2006) és a Fel a kalappal! (2008) instrumentális volt, az öt évvel ezelőtti What the Folk?!-on, illetve a 2013-as Folklore Man-en (mindkét anyag Fonogram-díjat kapott) szerepelt vokális szám. A Kerekes Band 2014-ben koncertanyaggal (Live at A38), tavaly pedig az Argo2 című film zenéjével jelentkezett – ez limitált példányban, floppylemezen került piacra. A zenekarban Fehér Zsombor (furulya), Fehér Viktor (dob), Námor Csaba (koboz), Csarnó Ákos (brácsa) és Kónya Csaba (basszusgitár) szerepel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top