+ Irodalom

Fűben fekvő felesége csücsöri ajkaira helyezte a labdát a golfjátékos

A fűre fektette a feleségét a golfjátékos, majd megkérte, hogy hosszan csücsörítsen. A férfi egy golflabdát helyezett a nő ajkaira, majd bekötötte a szemét. Hosszan koncentrált. Három lehetősége volt…

Furcsa sztorik a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1933 –

július, India – A babona szerint az a férfi, aki harmadszor is házasságot köt, megbetegszik, és hamarosan meghal. Egy férfi, hogy elkerülje a harmadik házasság e kellemetlen mellékhatását, harmadik frigyét egy fával kötötte meg, majd tüstént kivágatta a fát, hogy ideje se legyen megbetegedni. A korai özvegység első órájában megkötötte negyedik házasságát egy nővel.

július, Törökország – Már három hónapja nem fizette az adóját a férfi, hiába küldték neki az írásos felszólításokat. A hivatal, élve az új rendelettel, nem postázott több papírt, ellenben kiküldött hat tisztviselőt, akik egy órán keresztül teljes erővel doboltak a háza előtt. És mivel ez sem segített, hét nap múlva eltapsolták az összes ingóságát egy árverésen.

július, Guatemala – Azon tűnődött egy humanista befektető, hogyan tudna cipőt varázsolni a sok mezítlábas bennszülöttre. Remek ötlettől vezérelve fölvásárolta a hegyekben álló használt autógumikat, amelyekből lábbelit készítettek. A gyerekek boldogan szaladgáltak új cipőikben, és a kisebb terhelésnek köszönhetően némelyik akár kétszázezer kilométert is futhatott benne, mire végleg elkopott a futófelülete.

augusztus, Franciaország – A fontainebleaui park szélén megijedt egy szarvas az autó fényszórójától, és nekirohant a járműnek. Az ütköző felek könnyebben sérültek, de a kocsi vezetője bírósághoz fordult, hogy a vadásztársaság fizesse meg a javítás költségét, mire a társaság ügyvédje a fényszórót tette felelőssé. A párizsi bíró végül azzal zárta le az ügyet, hogy a kocsizónak és a szarvasnak is vállalnia kell a kockázatot, ha éjszaka közlekedik.

augusztus, USA – A pangó ipari forgalom mellett csak a söripar szárnyalt. Az emberek nyakló nélkül itták a sört, a hordógyárak naponta ötszáz hordót dobtak piacra, emellett minden héten ezret importáltak is. De még ez sem volt elég a szomjas amerikaiaknak. Az egyik sörgyáros rémülten táviratozott Németországba ötvenezer hordóért, de a kérését nem tudták teljesíteni. Legföljebb akkor, ha a németek pár hétre lemondanak a sörivásról, ami viszont beláthatatlan történelmi következményekkel járt volna.

augusztus, Kanada – A város vezetése hidat építtetett a kanyargó folyón egy vállalkozóval. A megállapodás szerint a híd elkészítése után havi részletekben fizette volna a város az építés költségeit, de már a harmadik hónapban nem tudott törleszteni. Pedig mennyivel kényelmesebb a hídon átkelni, és milyen remek avatóünnepség volt. De most, hogy a vállalkozó kiemelte a híd középső részét, maradt a jó öreg komp, a híd pedig két darabban várta az öngyilkosokat.

szeptember, Japán – Tokió utcáin nagyszabású gázelhárító hadgyakorlatot rendezett a helyőrség gázvédelmi osztaga. Az utcákat valóságos csatatérré változtatták, a lakosság pánikba esve menekült a városból. Egyesek ezen a napon az összes bűneiket megbánták. A hadgyakorlatnak köszönhetően a város erkölcsileg is megtisztult.

szeptember, Anglia – A fűre fektette a feleségét a golfjátékos, majd megkérte, hogy hosszan csücsörítsen. A férfi egy golflabdát helyezett a nő ajkaira, majd bekötötte a szemét. Hosszan koncentrált. Három lehetősége volt. Vagy eltalálja a labdát, és akkor megnyeri a fogadást, vagy soha többé nem tud csókolózni a feleségével, vagy, ami még rosszabb, agyonüti. Miután végiggondolta a lehetőségeket, elindította az ütést.

szeptember, Kína – Beiratkozott az iskolába egy hatvanhárom éves kantoni nő, mert úgy találta, hogy nagyban nehezíti a megélhetésüket, hogy sem ő, sem a férje nem tudnak írni és olvasni. Tanára véleménye szerint szépen haladt a tanulásban a hatéves lányok között üldögélő asszony, aki remélte, még a halála előtt lesz módja néhány könyvet elolvasni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top