Letartóztatták a szűzlánybeavató és özvegytisztító szakembert

malawi

Ismert HIV-fertőzöttsége ellenére 100 lány szüzességét vette el felnőtté avatási szertartásként az afrikai Malawiban egy 45 éves férfi, aki pénteken állt bíróság elé.

Egy úgynevezett rituális tisztítás keretében számos frissen megözvegyült nővel is hált. Az ilyen rituálé célja a helyiek hite szerint az, hogy az elhunyt férj szelleme megtalálja a nyugalmat.  Azokat a férfiakat, akik fizetség ellenében végeznek ilyen rituálékat, Malawiban hiénáknak hívják, mivel éjszaka és titokban aktívak.

A dél-afrikai ország kormánya harcol a szexuális beavatási szertartások ellen. Mégis tovább élnek ezek a gyakorlatban, főként vidéken, elsősorban az ország déli területein.

Ha egy lány pubertáskorba kerül, a családja fizet egy hiénának, hogy fossza meg szüzességétől, így vezesse be a felnőttek világába. A bírálók szerint az ősi tradíció tulajdonképpen szervezett nemi erőszak. Az Eric Aniva nevű “hiéna” letartóztatását az ország elnöke személyesen rendelte el, miután a férfi őszintén beszélt szokásairól egy interjúban, amelyet a BBC-nek adott.


  • Hektor Honig

    Primitívek!

  • Endrődi László

    Én ingyen szoktam dugni, neki még fizetnek is. Nincs felvétel?