+ Életmód

Letartóztatták a szűzlánybeavató és özvegytisztító szakembert

Ha egy lány pubertáskorba kerül, a családja fizet egy ‘szakembernek’, hogy fossza meg szüzességétől.

Ismert HIV-fertőzöttsége ellenére 100 lány szüzességét vette el felnőtté avatási szertartásként az afrikai Malawiban egy 45 éves férfi, aki pénteken állt bíróság elé.

Egy úgynevezett rituális tisztítás keretében számos frissen megözvegyült nővel is hált. Az ilyen rituálé célja a helyiek hite szerint az, hogy az elhunyt férj szelleme megtalálja a nyugalmat.  Azokat a férfiakat, akik fizetség ellenében végeznek ilyen rituálékat, Malawiban hiénáknak hívják, mivel éjszaka és titokban aktívak.

A dél-afrikai ország kormánya harcol a szexuális beavatási szertartások ellen. Mégis tovább élnek ezek a gyakorlatban, főként vidéken, elsősorban az ország déli területein.

Ha egy lány pubertáskorba kerül, a családja fizet egy hiénának, hogy fossza meg szüzességétől, így vezesse be a felnőttek világába. A bírálók szerint az ősi tradíció tulajdonképpen szervezett nemi erőszak. Az Eric Aniva nevű „hiéna” letartóztatását az ország elnöke személyesen rendelte el, miután a férfi őszintén beszélt szokásairól egy interjúban, amelyet a BBC-nek adott.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Hektor Honig szerint:

    Primitívek!

  2. Endrődi László szerint:

    Én ingyen szoktam dugni, neki még fizetnek is. Nincs felvétel?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top