+ Irodalom

Új házasságkötési ceremónia: csak a férfinak kell hűséget fogadni

Nagy tetszést aratott egy női társaság körében az egyház házasságkötési ceremóniájának új változata, amely szerint a nő nem, csak a férfi köteles hűséget fogadni. A sarokban ülő korosabb asszony csöppet sem nevetgélt rajta…

Furcsa hírek a XX. századból magyar sajtócikkek alapján -1928 –

október, Litvánia – A kovnói mintavásár épületében a szovjet kormánynak is volt egy cigarettás standja. Egyszer csak egy orosz emigráns lépett a standhoz, majd rövid hezitálás után megtömte a zsebeit cigarettával. A tisztviselő szóhoz sem jutott. Ezeket a cigarettákat az én gyáram gyártja, és ha ti elvehettétek a gyáramat, én visszavehetem a cigarettákat, mondta, s mielőtt elvitték volna a rendőrök, békésen elfüstölt egy szálat.

október, Marokkó – Két tevehajcsár ült a földön, és a levegőben elhúzó aeroplánt nézte. Az még hagyján, hogy az autó, de még jön ez is itt a levegőben, azt holnap szabadon bocsáthatjuk az összes tevénket. Tudod, mennyit adtak most a vásáron egy tevéért? 500 frankot. Tudod, mit, mondta a másik. Adjuk el az összes tevét, és vegyünk egy kocsit. Még mit nem, ripakodott rá a másik. Ha aztán elromlik a kocsi, már nem kapsz érte egyetlen tevét sem.

október, Argentína – Gyertek, drágáim, érezzétek magatokat jól, mondta a házigazda egy Buenos Aires-i partin. De mindjárt esni fog, nyafogott a soványka férfi. Ugyan már, lökte oldalba a házigazda, ennyi luxus nekünk is kijár, eső ellen biztosítottam a partit. És ha mégis esne, a biztosítótársaság prezentál nekünk egy napfényes délutánt.

november, Szváziföld – Mintha a semmiből lépett volna elő az a negyvenezer gnúantilop, amely Transzval keleti részén sáskaszerűen letarolta az ültetvényeket. A munkanélküliek puskát kaptak, és szabadon vadászhatták a gnúcsordát. Kicsi, nagy, éhes és belakott hónapokon át annyi sült gnúhúst evett, hogy a végén már a pokolba kívánták a lakomát. Ettől kezdve tömegsírban hantolták el a levadászott állományt.

november, USA – Az amerikai nő kivált szerette a mozit. Ha férjhez ment és gyereket szült, akkor sem akart lemondani róla. De a gyerek nem a filmet nézte, hanem visított, mint a kismalac, és nem is egy, hanem húsz, harminc. A szemfüles mozis, hogy ne veszítse el értékes háziasszony-közönségét, visítókamrákat hozott létre a mozikban, ahol felügyelőnők jelenlétében visíthattak a csecsemők. Csakhogy az utóbbi időben már abból is kivisítottak a gyerekek, ezért elkészült az első speciális hangszigeteléssel ellátott visítókamra, amely olyan csöndet biztosított, hogy még a légy zümmögését is hallani lehetett a vetítőkben.

november, Francia-Guinea – A Los-szigetek egyikén kísérleti állomást hoztak létre, ahol csimpánzokon tanulmányozták az emberre leselkedő baktériumok viselkedését. Az állatokat bennszülöttek felügyelték, nappal szabadon ugrálhattak, de éjszakára bezárták őket, hogy másnap gyógyszérumokat teszteljenek rajtuk a gyarmati katonaság számára. A kísérletekben elpusztult majmok hősiesen áldozták életüket a mind hatékonyabbá váló fegyveres testületek oltárán.

december, Anglia – Gloucester városának közepén állt a világ legforgalmasabb kereszteződése. Két, egymást váltó rendőr elhatározta, hogy megszámolják az autókat. Volt olyan óra, amikor ezernél is több gépjármű haladt át a kereszteződésen, melyeket a rendőr percenként 35 karjelzéssel irányított. Te, és ha még azt is hozzávesszük, hogy minden tizedik fafejű sofőr itt kezd el kérdezősködni, nem gondolod, hogy 10%-kal megemelhetnék a bérünket?

december, Lengyelország – Nagy tetszést aratott egy női társaság körében az egyház házasságkötési ceremóniájának új változata, amely szerint a nő nem, csak a férfi köteles hűséget fogadni. A sarokban ülő korosabb asszony csöppet sem nevetgélt rajta. Buták vagytok, lányok! Tudnátok, mennyivel nehezebb megszegni azt, amit nem ígérsz meg!

december, Uganda – A varázsló megkérte a falu lakóit, hogy egyre szűkülő körben haladjanak azon férfiak felé, akikről a gyilkosság elkövetését feltételezik. Amíg a gyűrű zárult, a gyanúsítottaknak mély szuszogással kellett kibocsátaniuk a lélegzetüket. Merthogy a lélek a lélegzetben lakik, s aki bűnös, annak megérzik a bűn az elromlott leheletén.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top