+ Zene

Sting az áldozatok emlékének ajánlja a Bataclant újranyitó koncertjét

Sting

A Bataclan újranyitásával két fontos feladatunk van: megemlékezni azokról, akik életüket vesztették a tavalyi támadásban, és ünnepelni a zenét és az életet, amit ezt a mitikus koncertterem is képvisel – írta múlt héten internetes oldalán Sting.

Alig félóra alatt elkeltek a jegyek Sting november 12-i koncertjére a párizsi Bataclan koncertteremben. A szombati koncerttel nyitják meg újra egy év után a Bataclant, ahol a múlt év novemberében 130 halálos áldozatot követelő terrortámadásokban kilencvenen vesztették életüket.

A Bataclanba 1500 vendég fér be, ám a helyek egy részét a merényletek túlélőinek és az áldozatok hozzátartozóinak tartották fenn. A koncert egy nappal előzi meg a 2015. november 13-i merényletek évfordulóját.

Az est bevételét az egy évvel ezelőtti merényletek túlélői által létrehozott egyesületeknek ajánlotta fel a brit énekes.

A Bataclan újranyitásával két fontos feladatunk van: megemlékezni azokról, akik életüket vesztették a tavalyi támadásban, és ünnepelni a zenét és az életet, amit ezt a mitikus koncertterem is képvisel

– írta múlt héten internetes oldalán Sting, aki még kezdőként lépett fel először a The Police nevű csapatával a Bataclanban.

A nyitókoncert másnapján emléktáblát helyeznek el a Párizs észak-keleti részén található klub falán. A megemlékezésen a túlélők és az Eagles of Death Metal amerikai rockzenekar tagjai lesznek jelen, akik a terrortámadás pillanatában koncertet adtak a Bataclanban. Ezt az értesülést a tulajdonosok egyelőre nem erősítették meg.

A tavaly november 13-i párizsi merényletek estéjén három, testén robbanóövet viselő terrorista hatolt be az épületbe, ahol az Eagles Of Death Metal amerikai zenekar adott koncertet. A merénylők azonnal tüzelni kezdtek és kilencven embert megöltek. A támadással egy időben a Stade de France nemzeti stadionnál és belvárosi kávéházak teraszain másik két terrorkommandó további negyven embert ölt meg.

A támadás óta a Bataclan, amely Párizs egyik legrégebbi és legismertebb könnyűzenei koncertterme, nem nyitott ki. A tulajdonosok az újranyitás előtt teljesen felújították a szórakozóhelyet.

Sting legújabb albuma a héten jelenik meg 57th & 9th címmel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top