+ Irodalom

Az olvasás még mindig szexi

Az azonban, hogy valaki milyen gyakran olvas egyáltalán nem befolyásolja, hogy az illető jónak érzi-e magát az ágyban vagy nem.

A hírek, a klasszikusok, a szakmai lapok és a krimi érdekel minket a legjobban. A férfiak a szakmai újságok és a napilapok mellett az autós magazinokat forgatják a legtöbbet, a nők viszont a klasszikus és a romantikus regényeket kedvelik a leginkább a hírek és a női magazinok után – derült ki a Lovebox.hu online társkereső friss felméréséből*. De mit mond el rólunk, hogy mit olvasunk? Vajon magabiztosabbnak és szexibbnek érzik magukat azok, akik gyakrabban olvasnak?

Míg alig minden második férfi válaszolta, hogy minden nap olvas, addig a nők közel kétharmada tesz így. De az olvasás vajon magabiztosabbá tesz? Aki divatlapot olvas szexibbnek érzi magát? A híreket böngészők jobbak az ágyban, mint a krimiket olvasók? Aki pletykalapot olvas, többet hazudik? Íme, a felmérés eredményei.

Az olvasás magabiztossá és szexivé tesz?

Mint kiderült, aki olvas, az magabiztosabbnak érzi magát. A felmérés rámutatott, hogy a legmagabiztosabbak szakmai lapokat és hobbimagazinokat olvasnak, de a krimiket is szívesen forgatják.  Azok pedig, akik a legkevésbé bíznak önmagukban, a képregényeket és a pletykalapokat kedvelik.

A felmérésből az is kiderült, hogy az online társkeresők kétharmada szexinek érzi magát. Körükben a legnépszerűbb olvasmányok a hírek, a szakmai lapok, valamint a klasszikus regények. A legszexibbnek a női magazinokat, a divatlapokat és a pletykalapokat olvasók vallják magukat, a képregényeket és a sci-fiket olvasók közül azonban csak minden második ember gondolja úgy, hogy vonzó.

Az azonban, hogy valaki milyen gyakran olvas egyáltalán nem befolyásolja, hogy az illető jónak érzi-e magát az ágyban vagy nem.

Hazudsz vagy olvasol?

Érdekes eredmény, hogy akik szeretnek olvasni, saját bevallásuk szerint nem szoktak hazudni. A felmérés szerint legtöbbször azok nem mondanak igazat, akik legszívesebben divatlapokat, életrajzokat vagy kortárs irodalmat olvasnak.

Otthon a legjobb

Mint kiderült, legjobban mindenki otthon, a kanapén szeret olvasni. Emellett a nők többsége lefekvés előtt (52%), valamint utazás (50%) és várakozás (40%) közben is szívesen vesz a kezébe egy-egy könyvet vagy magazint. Az olvasást a kádban, forró fürdő közben csupán minden tizedik ember preferálja. Meglepő, de a kávézót mint helyszínt a férfiak szeretik jobban, a szabadtéri olvasást viszont a nők.

További adalék, hogy a gyakran, legalább hetente olvasó válaszadók csupán alig több mint fele sportol rendszeresen, ugyanakkor ők nyitottabbak az új ízek, ételek kipróbálására.

Ha magabiztosnak szeretnénk érezni magunkat, csak böngésszük át a napi híreket, és szorítsunk időt arra, hogy időnként leemeljünk egy-egy könyvet a polcról! Az olvasás és tájékozottság ugyanis még 2016-ban is szexi.

*A felmérés 809 fő megkérdezésével készült a Lovebox.hu társkereső oldal felhasználói körében 2016 októberében.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top