+ Film

Igaz mese a lányról, aki tizenhét éves korától 12 éven át volt a Beatles titkárnője

Az I Saw Her StandingThere-ben egy 17 éves lányról énekelnek. Ebből mindenki arra következtet, amire akar.

A 71 éves Freda Kelly négy évtizeden át őrizte a titkot, amelyről csak családtagjai tudtak: 1961 és 1972 között ő volt a Beatles titkárnője, ő válaszolt a levelekre, ő foglalkozott a rajongók klubjával anélkül, hogy kimozdult volna Liverpoolból. Évekig hallgatott, majd lánya unszolására mondta magnóra visszaemlékezéseit. A film elkészült Good Ol’ freda címmel.  Freda Kelly titkoktól és frivolitástól sem mentes életéről a Színek és Foltok blogon olvashatunk.

A munkahelyén egy kolléga beszélt neki az együttesről, amely a Cavernben szokott fellépni. Kelly-t elbűvölte a zene és négy fiú, akiknek hamarosan egy helyi lemezboltos, Brian Epstein lett a menedzsere, felfigyelt a lány állandó jelenlétére a klubban és munkát kínált neki az együttes induló rajongóklubjában.

Amikor Epstein felajánlotta, hogy legyek a titkárnőjük, apám azt mondta: ez az állás egy hónapig sem fog tartani. Én azonban tudtam, hogy tartós lesz, hogy a Beatles híres lesz!

Az együttes második kislemeze, a Please, Please Me után napi átlag 800 levél érkezett az asztalára. Tizenegy éven át a rajongók ezreinek küldte az együttes „ereklyéit”, fotóit, dedikálásait, különleges kérések is akadtak tucatjával.

Freda máig emlékszik a legfurcsább rajongói óhajra. Valaki egy párnahuzatot küldött, azzal a kéréssel, hogy húzza rá Ringo Starr párnájára, és miután a dobos egy éjszakát aludt rajta, a huzatot küldje vissza. Mivel Kelly jó viszonyban volt Ringo édesanyjával, segítségével teljesítette az imádó kérését.

Freda arra a kérdésre, hogy kapcsolata a Beatles-szel több volt-e, mint munkakapcsolat, sejtelmesen felelt:

Az I Saw Her StandingThere-ben egy 17 éves lányról énekelnek. Ebből mindenki arra következtet, amire akar.

A teljes bejegyzést a Színek és Foltokon olvashatod.

www.goodolfreda.com

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top