+ Film

Pénzdíjas lett az Országos Diákfilmszemle

országos diákfilmszemle

Megkezdődött a 23. Országos Diákfilmszemle. A részletes program itt található.

Több mint 130 nevezés érkezett a 23. Országos Diákfilmszemlére, amelyet vasárnapig rendeznek meg Budapesten az Aranytíz Kultúrházban.

Merza Gábor fesztiváligazgató az esemény szerdai hivatalos megnyitóján az MTI-nek hangsúlyozta, hogy az idén három kategóriában fogadtak nevezéseket: általános iskolások, középiskolások és fiatal filmesek küldhették be munkáikat.  Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelentkezők 20 percnél rövidebb alkotásai előzsűrizés nélkül kerültek a szemle programjába, míg a 20 percnél hosszabb filmek előzsűrizésen estek át. Mint elmondta, nem volt meghatározva az alkotások témája.

Ez még egy olyan időszak a fiatalok számára, amikor fontos, hogy szabadon csinálhassanak azt, amit szeretnének, amit akarnak és ez látszik is a filmeken, amelyek közözött nagyon jó alkotások is szerepelne – hangsúlyozta a fesztiváligazgató.

Elmondta: a kedden kezdődött szemlén minden nap a filmvetítések után bárki számára nyitott konzultációt tartanak a résztvevőkkel, a zsűri tagjaival és az alkotókkal, hasznos tanácsokkal látják el a fiatal filmeseket.

A Polifilm Műhely Közhasznú Alapítvány, az Aranytíz Kultúrház és a Ház a Réten Közhasznú Kulturális Egyesület 23. alkalommal rendezi meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét. Most először pénzjutalmat is kiosztanak, a Nemzeti Magyar Filmalap támogatásának köszönhetően.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top