+ Irodalom

Micsoda meglepetéssel szolgált a waterlói csata esztendejében szüretelt szőlő bora?

A fiatal király olyan 95 éves bort kapott ajándékba, amelynek szőlőjét még az egyik őse szüretelte a waterlói csata esztendejében. A palack kibontásakor nagy meglepetés érte…

A XX. század története magyar sajtócikkek alapján – 1909 – A képen szüret Mendozában

október, USA – A városok utcáin autók gurultak végig, pénzemberek léptek ki a bankból, nők a fodrászatból, szakács a hentestől, idős asszony a drogériából. Látszólag minden olyan volt, mint az elmúlt években, az emberek valahogy mégis furcsán néztek egymásra, mintha azt kutatnák, fölismerik-e még egymásban az embert. A próféták erre az őszre jósolták a világvégét.

október, Brazília – Rió de Janeiróban működött egy klub, amelynek csak az a férfi lehetett tagja, aki legalább négyszer nősült. Olykor a klubbal szemközti járdán szorongó alakok tűntek föl, akik évek óta vágytak belépni a klubba, de képtelenek voltak elhagyni a harmadik feleségüket.

október, Bosznia-Hercegovina – Az elszaporodó mérges kígyók évi átlagban tizenhárom embert és 1338 darab állatot pusztítottak el. Ám arról, hogy egy évben hány mérges kígyót pusztít el az ember és az állat együttvéve, semmilyen adattal nem szolgálhattak, ezért díjat ajánlottak fel, melyet minden egyes elpusztított mérges kígyó után odaítéltek.

november, Arábia – A muzulmán nő akkor szép, ha kövér. A telt idomok érdekében olykor még éjszaka is felköltik őket magvas labdacsok fogyasztására. Történt, ahogy máskor is, hogy egy férfi megözvegyült, és az új feleség bokájára csatolták a halott feleség bokáján hordott aranyláncot, melyben addig kellett híznia, amíg az meg nem feszült. Ez az asszony nagyon megdolgozott a szerelemért, merthogy bokában hízni kutyanehéz.

november, USA – A chicagói vásárcsarnok légyfogó berendezését nagyüzemre állították, mert nagy üzletre volt kilátás. A londoni baromfitenyésztők tyúkjaik táplálására hatvanöt hordó legyet rendeltek a tengerentúlról. A legyek épségben megérkeztek, de már nem bontakozott ki szemükben az anyaország látványa.

november, Anglia – Jó egészségben és állapotban ért partot a londoni állatkert legújabb ritkasága, a tibeti fennsíkról származó Takin, amely a kecske és az antilop között helyezkedik el, és olyan ritka állat, hogy még az angol vadászok is csudájára jártak, s a rácson keresztül fantáziálták a vadászatot.

december, Portugália – A fiatal király olyan 95 éves bort kapott ajándékba, amelynek szőlőjét még az egyik őse szüretelte a waterlói csata esztendejében. A palack kibontásakor nagy meglepetés érte, ugyanis az ízanyagait gazdagon megőrző vörösbor teljesen kifehéredett.

december, Franciaország – Egy touloni tengerésztiszt szabadsága idején szerelmével sétált a holdfényes tengerparton, s végtelen szenvedéllyel magyarázta, hogy amikor a világító gömbgránátok a magas légkörben szétrobbannak, még a nyolc kilométer távolságban lévő hajót is láthatóvá teszik. A hölgy karjánál fogva megállította a férfit, és a szemébe nézett. Kedvesem, miért beszél erről, hiszen a hold beragyogja az arcunk, és én fél méterre se vagyok magától.

december, Svédország – Egy híres svéd énekesnő hálószobájának egyik falát kedvenc szerepeinek kottáival ragasztotta teli, a másik falat a világ különböző éttermeiben elköltött ebédek és vacsorák számlái borították. Az ablakokat ugyan szabadon hagyta, de a harmadik falat vélhetően elegáns férfiak szempillájával tapétázta teli.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top