+ Irodalom

Egy első osztályú londoni étteremből származó villát találtak az őserdőben

A szálloda nevének kibetűzése és azonosítása azonban nem volt egyszerű, mert legbecsesebb ékszerként egy törpenövésű törzs vezetője haját feltűzve viselte a fején.

A XX. század története magyar sajtócikkek alapján – 1907 – a képen a Riviera-Express 1907-ből, amely a Ventimiglia – Lyon – Amsterdam – Berlin útvonalon közlekedett.

október, Amerika – A fiatal házaspár a legújabb őrület szerint, egy negyven kilométer per órával száguldó automobilon kívánt házasságot kötni. A hatalmas kocsiban elfért a pap és a két tanú is, de csak a férfi tudta kimondani a boldogító igent, mert az esküvőt a visszapillantóból bámuló sofőr egy kemény fának vezette a kocsit.

október, Ausztrália – A kislányt a szülés után egy parkban hagyta az anyja, az állam fölnevelte és mindennel ellátta, majd tizennégy éves korában egy családnál helyezte el évi átalányért. Ezekben a napokban volt a huszonkettedik születésnapja, tortát és ajándékokat kapott, de még mindig nem tudott ünnepelve gondolni erre a napra.

október, Németország – A szigorú berlini rendőrség engedélyezte a vasúttársaságoknak, hogy ünnepnapokon vagy rossz időben, illetve közlekedési zavarok alkalmával annyi utast vehessenek fel, amennyi a közbiztonság veszélyeztetése nélkül elfér a kocsikban. De hogy hol, melyik plusz utassal kezdődik a közbiztonság veszélyeztetése, azt mindig csak utólag állapíthatja meg a rendőrség.

november, Svédország – Egy szálloda halljában ült egy magyar, egy japán és egy svéd. Egyszer csak azt mondta a japán, hogy náluk a technika olyan fejlett, hogy minden tízezer emberre jut egy távbeszélő állomás. Az semmi, mondta a magyar, nálunk minden hétre. A svéd fuldoklott a röhögéstől, ugyan, barátaim, nálunk ez a szám száztizenhárom, mondta, de ezen nincs mit csodálkozni. Ahol ilyen hideg van, ott szeretnek az emberek egymáshoz közel kerülni.

november, Fülöp-szigetek – A családfő kíméletesen pipázott, délután volt, a nap hátulról perzselte a bambuszkunyhót. Ahogy megenyhült a levegő, szögre akasztotta a pipát és kiment a ház elé szétnézni. A fia, aki a napokban múlt ötéves, fölállt egy dobozra, leakasztotta a még füstölgő pipát, majd nagyokat pöffentve elindult az apja után, hogy ő is szétnézzen odakint. Majdnem ugyanazt látták, csak az egyikük az apával, a másik a füstölgő fiúval.

november, Svájc – Egy berni kutató kiváló eredményeket ért el a zene és az elalvás közötti összefüggések vizsgálatában. Mikor a kísérleti személy lefeküdt az ágyra, az éjjeliszekrényen beindították a fonográfot, melynek csövét a páciens fülébe helyezték, s az csakhamar elaludt, a légzése lelassult, ahogy a pulzusa is. Felébredéskor különös nyugalomról számolt be, melyet gyermekkorában élt át utoljára.

december, Afrika – Az őserdőben bolyongó híres angol kutató egy olyan villára bukkant, amely egy első osztályú londoni étterem nevét viselte a nyelén. A kibetűzés és azonosítás azonban nem volt egyszerű, mert legbecsesebb ékszerként egy törpenövésű törzs vezetője haját feltűzve viselte a fején.

december, Franciaország – Karácsony estéjén, mielőtt a család körbeülte a feldíszített fenyőt, a gazda kisétált a hátsó udvarba és dupla adag takarmányt adott a lovaknak, a teheneknek, de még az öszvérnek is. Aztán a vacsoránál ő is megpróbált kétszer annyit enni, mint máskor, de nem sikerült neki.

december, Németország – Egy hatalmas berlini szálloda tulajdonosa új cipőtisztító gépet vásárolt, amely egy óra alatt nyolcvan-kilencven pár cipőt is képes megtisztítani a sártól, sőt, a bőrt bekeni és kifényesíti. Ez a cipőtisztító gép volt az első olyan típus, amelynél nem számított a méret, gyermektől az érzékeny asszonyon át a nagy lábú aggastyánig bárki odadughatta a lábát a félelem legcsekélyebb érzése nélkül.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top