+ Média

Hogyan bizonyítja a pap két tyúkkal az erőszakos halált?

Az atakpamei pap két tyúkot állított maga elé, hogy elvégezze az úgynevezett tyúkpróbát, amellyel bebizonyíthatja, hogy az elhunyt személy erőszakos halállal halt meg, ahogyan arrafelé mindenki. Megitatta a két tyúkot a varázsitallal, a világosabb tollazatút kinevezte a halott lelkének, a sötétebbet a gyilkosénak, majd letakarta őket egy lepellel…

A XX. század története magyar újságcikkek alapján – 1902. – a fotón a Földközi tengeren elsüllyedt Buda gőzös

július, Anglia – Tisztelt Uraim, kezdte beszédét a férfi. Örömmel látom, hogy ilyen szép számmal összegyűltek, ha jól tudom, közel háromszázan jelentkeztek a következő tanfolyamra. De mielőtt bármibe is belekezdenénk, fogadalmat kell tenniük, hogy az elsajátított tananyagot soha, senkinek nem adják tovább. Azt kérem, még most tegye fel a kezét, aki ilyen feltételek mellett nem akar hóhér lenni.

augusztus, Togó – Az atakpamei pap két tyúkot állított maga elé, hogy elvégezze az úgynevezett tyúkpróbát, amellyel bebizonyíthatja, hogy az elhunyt személy erőszakos halállal halt meg, ahogyan arrafelé mindenki. Megitatta a két tyúkot a varázsitallal, a világosabb tollazatút kinevezte a halott lelkének, a sötétebbet a gyilkosénak, majd letakarta őket egy lepellel. A lepel alatt tett még egy mozdulatot, amely a varázslat eredményét biztosította. Kitekerte a világos tyúk nyakát.

augusztus, Szerbia – A lipiki fürdőben fényes esti mulatságot rendeztek. A hosszú sétányon lampionok világítottak a fákról, a fürdőzenekar hangulatos zenét játszott, s bárki megkóstolhatta a remek étel- és italkínálatot. Amikor a hangulat átlendült a csúcspontján, egy horvát s egy dalmát férfi oda nem illő jelszavakat kiabált az éjszakába. A fürdő igazgatója leállíttatta a zenét, kiállt a pulpitusra, s így szólt a hirtelen beállt csöndben. De kérem, uraim, ez egy fürdő!

augusztus, Magyarország – Egy férfi szivarozva olvasott a nappaliban, s mikor a felesége kitöltötte a teát, összehajtotta az újságot. Képzeld, mondta az asszonynak, nem elég, hogy Malaga partjainál elsüllyedt a Buda gőzös, aztán a Jókai összeütközött valami angol hajóval, most meg Magazantnál zátonyra futott az Árpád. Te érted ezt? Az asszony kortyolt, majd letette a csészét. Szerintem nem kellene olyan sok újságot olvasnod.

szeptember, Chile – A férfi a fejét támasztotta a pulton, belekortyolt az italba, és meglökte a mellette ülőt. Te, miért vagyunk itt minden este olyan kevesen? Túl sok a kocsma, mondta amaz, a pap szerint 1800-an vagyunk, és minden 27 emberre jut egy, Punta Arenasban összesen 65 kocsma van. És az sok? Nem sok, inkább az a baj, hogy a nők nem nagyon kocsmáznak. Akkor építsünk még párat, hátha nekik is megjön a kedvük!

szeptember, India – A sebzett elefánt a folyó felé vette az irányt. A parton egy asszony búcsúztatta a férje hamvait, mikor a hatalmas állat lerogyott mellé. Az asszony mozdulni sem mert, csak nézte, ahogy ormányát lóbálva nedves földdel takarja be a sebeket. Napnyugtáig ültek egymás mellett a parton, mint akik türelmesen várják, hogy a másik elmondja, miért van itt.

szeptember, Dél-Afrika – A háborúnak vége, két angol önkéntes battyog az úton, súlyos zsákokat cipelnek. Te, azt hallottam, hogy London fizeti a zsoldot, amíg nem találunk munkát. Haza kéne menni! Még nem tudom, mondta a másik, nagyon unom már azt a levegőt, persze lehet, hogy a tüsszögésem csak azért múlt el, mert kétszer seggbe lőttek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top