+ Színház

Ilyen lett a megújult Szegedi Szabadtéri helyszíne – fotók

A csaknem ezer négyzetméteres színpadot a korábbiakhoz képest néhány méterrel előrébb, a Dömötör-torony és a Szentháromság-szobor előtt állították föl. Így használható a székesegyház főbejárata, nem változott azonban a nézőtér és a színpad viszonya.

A Fogadalmi templom rekonstrukcióját követően megújult a Szegedi Szabadtéri Játékok fesztiválhelyszíne a Dóm téren, így világszínvonalú esztétikai és technikai körülmények között kezdődhet el a jubileumi évad – mondta Herczeg Tamás igazgató hétfőn, a Tisza-parti városban.

A színházi szakember felidézte, hogy a székesegyház felújítása miatt két évig fordított irányban állították föl a nézőteret és a színpadot. A kényszerűségből végrehajtott fordulás azonban több jót hozott, mint rosszat, lehetőséget teremtett a műszaki megújulásra.

A csaknem ezer négyzetméteres színpadot a korábbiakhoz képest néhány méterrel előrébb, a Dömötör-torony és a Szentháromság-szobor előtt állították föl. Így használható a székesegyház főbejárata, nem változott azonban a nézőtér és a színpad viszonya, a közönséget a megszokott látvány fogadja. Az öltöző- és kiszolgálóhelyiségek a színpaddal egy síkba kerültek.

szegediszabadtéri2

MTI Fotók: Kelemen Zoltán Gergely

Süllyesztett zenekari árkot statikai okok miatt nem lehetett kialakítani, de a muzsikusok megemelt nézőtér és színpad között foglalnak majd helyet a nyitóprodukció, A bolygó hollandi alatt. A musicalek során azonban – a hangszerek védelme miatt – a zenészek, fedett helyen játszanak majd.

A 85 éve alapított szabadtéri játékok műsorát úgy állították össze, hogy a meghosszabbított évadban az opera, az operett, a tánc, a szimfonikus zenekari koncert éppúgy szerepeljen, mint a népszerű musicalek vagy a próza – mondta Herczeg Tamás.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top