+ Film

A jó, a rossz és a szabad akarat, avagy mesék 2016-ból

A Werk vizsgafilmek bemutatója a Toldi Moziban mindig óriási figyelemmel kísért eseménye a budapesti kulturális életnek, mert a filmek frissen és különös érzékenységgel reagálnak az adott év mentális, társadalmi kérdéseire.

Werk vizsgafilmek premierje!

A 10. évébe lépő Werk Film Akadémia idén harminc, alap és haladó szakon végzett hallgatójának nyolc vizsgafilmjét mutatja be. A Werk vizsgafilmek bemutatója a Toldi Moziban mindig óriási figyelemmel kísért eseménye a budapesti kulturális életnek, mert a filmek frissen és különös érzékenységgel reagálnak az adott év mentális, társadalmi kérdéseire. Idén érdekes módon két film is az időskor kérdéseivel foglalkozik, de korántsem a hagyományos nézőpontokból. A többi filmet is a váratlan helyzetek és a rájuk adott eredeti válaszok jellemzik, félelem és a szeretet, a bűn és áldozata kérdéseit feszegetve. Az étlapon szerepel egy mai vidám mese is három szegény leányról, akik a nagyvárosban akartak szerencsét próbálni.  Különböző csábításoknak kell ellenállniuk, hogy aztán a végére kiderüljön, diadalmaskodik-e a gonosz a jó felett.

A Werk Film Akadémia tisztán piaci alapon, a befizetett tandíjakból, mindenféle állami támogatás nélkül működik. Ez különleges szabadságot és szuverenitást ad az Akadémiának a minőség és kreativitás szellemében folyó oktatásához. Tanárai szakterületük magasan jegyzett mesterei, akik tudásukat, szakmai ismereteiket örömmel osztják meg tanítványaikkal. A Werk Film Akadémia sikeréhez sokban járul hozzá az I’m Film produkciós vállalat, amely szakmai együttműködés keretében támogatja a másodéves, haladó filmesek vizsgafilmjeit, ami példa nélküli a magyar filmes oktatásban. A werkesek már első évben is a legkorszerűbb hazai stúdiókban gyakorolhatják a szakmát, közös munkákon keresztül ismerik meg a gyártási folyamat különböző szakaszait.

Ezen az estén PÓTOLHATATLANOK? címmel rövid beszélgetésre kerül sor a filmek előtt a mai magyar filmgyártás helyzetéről, melyből ki fog derülni, milyen nagy szükség van jelenleg a filmes piaci, így a werkes képzésekre is.  A Réz András vezette beszélgetésben dr.Takács Ildikó Katalin, a Magyar Nemzeti Filmalap szaktanácsadója, Dubóczky Erzsébet, a Werk filmes képzésének mentora és Zákonyi Tamás, Magyar Nemzeti Filmalap, a Mafilm igazgatója vesz részt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top