+ Film

Eldőlt, ki játszhatja újra Mary Poppinst

Már korábban elindultak a találgatások, ki játssza majd Mary Poppins szerepét az új Disney-filmben. Fölmerült Keira Knightley, Emily Blunt és Anne Hathaway neve is.

Hogy varázsesernyővel érkezik-e meg, még nem lehet tudni. Az viszont már bizonyos, hogy visszatér a mozikba a mágikus erejű nevelőnő, Mary Poppins, méghozzá Emily Blunt főszereplésével. A klasszikusnak számító 1967-es könyvadaptációt Julie Andrews és Dick Van Dyke játéka tette felejthetetlenné. Akkor a forgatás nem ment akadálymentesen: az ausztrál írónő, P. L. Travers, a Poppins-könyvek szerzője ugyanis hallani sem akart a megfilmesítésről. Walt Disney éveken keresztül győzködte az írónőt, aki végül habár beadta a derekát, a forgatás minden momentumát rigorózusan ellenőrzése alatt tartotta. Ezt a történetet meséli el máskülönben a két évvel ezelőtt megjelent Banks úr megmentése című film, amelyben a hajthatatlan írónőt Emma Tomphson játszotta a tőle megszokott lehengerlő stílusban.

Emily-Blunt

Hollywood azonban nem szabadul Mary Poppinstól: Emily Blunt főszereplésével készül a folytatás. A filmről annyit biztosan tudni, hogy a Csudálatos Mary c. könyvből készített film történetének 20 évvel későbbi továbbszövése. Ms. Poppins korábbi neveltje, Michael Banks immáron háromgyerekes apuka segítségére siet, hogy sikerüljön a családnak visszazökkennie a normális kerékvágásba egy tragédiát követően.

A kétgyerekes Blunt az elmúlt években tehetségének egészen széles palettáját mutatta fel: a portfóliójához éppúgy tartozik vígjáték (Az ördög Pradát visel), mint horrorfilm (Farkasember), vagy thriller (Sicario). A gyerekfilmek ugyanakkor eddig várattak magukra.

A filmben Blunt mellett szerepet kapott még Lin-Manuel Miranda is, aki Jacket, az utcalámpát alakítja. A Puerto Rico-i gyökerekkel rendelkező amerikai színészt a nagyközönség a legutóbbi Star Wars filmből ismerheti, amelyben nem csak Shag Kava figuráját játszotta, de a filmhez zenét is írt. Így felmerül gyanú, hogy Miranda az új Mary Poppins filmben is megcsillogtatja zeneszerzői képességét.

A film 2018 karácsonyán jut el a mozikba.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top