+ Irodalom

Szép beszédet mondott Hizsnyai Zoltán a Talamon-díj átadóján

A díjátadó ünnepség előtt a Madách-díjas Talamon Alfonz Diószegen állított szobránál megemlékeztek munkásságáról, aki ebben az évben lett volna 50 éves, és aki 20 évvel ezelőtt vesztette életét tragikus baleset következményeként.

Egy végig nem csinált életmű az övé, nagyon jelentős eredményekkel. Amit kiemelnék, az a precizitás. Az a rettenetesen aprólékos munka, ami az ő írói tevékenységét jellemezte. Azt a mélységet én a magyar irodalomban – nem a szlovákiai magyar irodalomról beszélek – a magyar irodalom egészében is csak kivételes emberektől olvastam. Az öröksége az, hogy ebben a dizájn-orientált világban, ahol minden csak a látszaton és a dolgok menedzselésén múlik nagyobbrészt, az írói, gondolkodói empátiára hívja fel a figyelmet, ami az igazi szépirodalomban mindig is rejlett

– emlékezett Talamon Alfonzra Hizsnyai Zoltán, József Attila-díjas költő.

A díjátadó ünnepség előtt a Madách-díjas Talamon Alfonz Diószegen állított szobránál megemlékeztek munkásságáról, aki ebben az évben lett volna 50 éves, és aki 20 évvel ezelőtt vesztette életét tragikus baleset következményeként – írja a hirek.sk.

A Talamon-díjat idén Gazdag József publicista kapta az Egy futballfüggő naplója című kötetéért.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top