+ Média

Fakivágással hogyan nő a zöldterület? Most a saját szemünkkel láthatjuk

A Kertem helyén a Magyar Zene háza, a Felvonulási tér parkolója helyén új Néprajzi Múzeum: nyilvánosságra kerültek a Liget-projekt látványtervei. Igaza van vajon a miniszteri megbízottnak, csakugyan nőni fognak a zöld területek a Ligetben?

Nyilvánosak lettek a Liget-projekt múzeumainak látványtervei. A sokakban elemi ellenszenvet és visszautasítást kiváltó kormányzati projektet ért legfőbb kritika, aminek többször tüntetéseken is hangot adtak, a Városliget zöldterületeinek drasztikus csökkentését érte. Jóllehet a miniszteri biztos Baán Lászó váltig állítja, a beépítésekkel csak nőni fog (sic!) a zöld felület a Ligetben, így az új múzeumi negyedet ért kifogások teljesen alaptalanok.

zene_haza_2-1038x576

Szerencsénkre nyilvánosságra hozták a tervezett múzeumok látványtervét, így lehetőségünk nyílik arra, hogy saját szemünkkel bizonyosodjunk meg róla, fakivágásokkal és beépítésekkel miként gyarapszik a zöld terület a Városligetben, és ezzel együtt a levegőtlen és poros Budapesten. Jóllehet a kormányzati gigaprojekt elleni legutóbbi tüntetés hívószava, miszerint Európa első közparkját kell megóvni, tökéletesen téves, hiszen többek között a sevillai Alameda de Hercules, vagy az angol Hide Park is megelőzi, az döntő szempont, hogy a zöld területekkel meg kell óvni egy olyan városban, ahol rendszeresen kell szmogriadót elrendelni.

 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top