+ Média

Miért kell megszüntetni Magyarországon a földrajzoktatást?

Itt a Szerk. elmélázott néhány másodpercig földrajzismereteiről, és maga elé képzelte az emberfej formájú Dél-Amerikát, amit gyermekként meglehetősen misztikusnak tartott, pláne azt, hogy az az emberfej pont beleillik Afrika nyugati oldalába.

Egy óriás korallzátonyra bukkantak az Amazonas folyó csendes-óceáni torkolatának iszapos vizének mélyén, a 9,3 ezer négyzetkilométer területű természeti képződmény egy olyan térségben terül el, amelyet kőolajfeltárásra jelöltek ki – írja az MTI.

Itt a Szerk. elmélázott néhány másodpercig földrajzismereteiről, és maga elé képzelte az emberfej formájú Dél-Amerikát, amit gyermekként meglehetősen misztikusnak tartott, pláne azt, hogy az az emberfej pont beleillik Afrika nyugati oldalába. Lemeztektonika, mondták később. De nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy a dél-amerikai emberfejnek pont a szeméhez kanyarog egy folyó, amely hetedik hatványra emeli a misztikusságot, lévén pont a látóidegeket képzelhetjük oda. De biztos rosszul emlékszem, és ma már minden másképp van. Az a bizonyos látóideg az Amazonas, és ahogy az MTI írja, a Csendes-óceánba folyik, pedig a nyakamat tettem volna rá, hogy az Amazonas először az Atlanti-óceánba folyik, és csak utána kerülhet a Csendesbe a vize. De hiába tanultunk földrajzot, annak semmi haszna. Legalábbis a médiában.

A helyes megfejtést itt tetszenek találni.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. ftc ftcsabesz szerint:

    Az MTI hírről lemaradtam, nem gyenge. Földrajztanárként van véleményem, de nem járok gyónni, inkább nem írok semmit!

  2. Böszörményi István szerint:

    ötös!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top