+ Irodalom

600 ezer forint összdíjazású pályázat előadó-művészeknek

Műfaji megkötés nincs: pályázni lehet például dramatizált kisregénnyel, egy téma vagy egy életmű köré szerveződő előadóesttel, egy felvonásos színdarabbal, megzenésített verses koncerttel, kortárs irodalmi szöveg alapján létrejött táncelőadással, performansszal, bábjátékkal, filmmel vagy akár animációval is.

2016. november 25-27-én a budapesti RS9 Színházban (és a Vallai Péterről elnevezett Vallai Kertben) megrendezik a II. Vallai Péter Kortárs Előadó-művészeti Fesztivált, amelyre ezúttal is elsősorban kortárs lírai és prózai műveket feldolgozó alkotások jelentkezését várják. Műfaji megkötés nincs, a kiválasztásban az elsődleges szempont a produkció minősége. A háromnapos fesztiválon az előzsűri által kiválasztott alkotásoknak nyilvánosságot teremt, valamint számos különdíj mellett a legjobb három produkció – egy háromtagú szakmai zsűri (Kőváry Katalin rendező, Forgách András író, dramaturg és Stermeczky Zsolt Gábor kritikus) döntése alapján – fődíjban részesül.

Kiosztásra kerül a

  • Vallai-díj, valamint 300.000 forint
  • II. díj, valamint 200.000 forint
  • III. díj, valamint 100.000 forint

Elsősorban kortárs lírai és prózai művek feldolgozását várjuk maximum 60 perces időtartamban.

Műfaji megkötés nincs: pályázni lehet például dramatizált kisregénnyel, egy téma vagy egy életmű köré szerveződő előadóesttel, egy felvonásos színdarabbal, megzenésített verses koncerttel, kortárs irodalmi szöveg alapján létrejött táncelőadással, performansszal, bábjátékkal, filmmel vagy akár animációval is.

A jelentkezéshez kérjük, csatolják:

  • a produkció legfeljebb 1 oldalas leírását
  • az alkotók önéletrajzát
  • egy maximum 30 perces videó részletet (DVD-n vagy online)
  • amennyiben rendelkeznek vele előadásfotókat és kritikákat
  • a produkció létrehozásához szükséges technikai leírást

A nevezési díj: 5000 Ft melyet a pályázónak a pályázat benyújtásával egyidejűleg kell befizetnie a szervező Vallai Péter Kortárs Előadó-művészeti Alapítvány számlaszámára (Budapest Bank 10102086-61693900-01004009). A pályázónak a beküldendő pályázathoz csatolnia kell a befizetést igazoló bizonylatot is (megjelölve rajta produkció vagy a társulat nevét.). A nevezési díj a pályázat eredményétől függetlenül nem kerül visszafizetésre.

A pályázatokat személyesen vagy postai úton az RS9 Színház címére (Bp., 1075. Rumbach Sebestyén utca 9.), vagy e-mailben a vallaifesztival@gmail.com címre várjuk.

A pályázatokat előzsűri, az RS9 színház és a Vallai Péter Kortárs Előadó-művészeti Alapítvány vezetősége bírálja el.

A pályázat leadási határideje 2016. június 30.

Vallai Péter színművész a hazai, kortárs előadó-művészet kiemelkedő alakja volt. Számos magyar költő és író műve az ő előadásában maradt fenn a színházi emlékezet számára. Petri György „hangja”,Esterházy Péter „tolmácsa”, irodalmi estek, könyvbemutatók állandó fellépője 2012 novemberében hunyt el. Az utána maradt űr betöltésére alakult Dobay Dezső kezdeményezésére 2013. november 25-én – a művész 66-ik születésnapján – a Vallai Péter Kortárs Előadó-művészeti Alapítvány. Ezzel egy időben nyílt az RS9 Színházzal szerves egységben működő RS9+ Vallai Kert.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top