+ Irodalom

Ma mutatják be Londonban Gárdos Péter könyvét, a Hajnali lázat!

Gárdos Péter könyvéért a világ vezetői kiadói is versengtek, a mű jelenleg több mint 35 országban jelenik meg.

Gárdos Péter Hajnali láz című kötetét ma este mutatják be a Londoni Magyar Kulturális Központban. A könyv összesen több mint 35 országban jelenik meg, eddig hatalmas sikert aratott Hollandiától Tajvanig világszerte.

Éppen egy évvel ezelőtt a Hajnali láz a Londoni Könyvvásár legjelentősebb könyve volt, a világ vezető kiadói versengtek érte. Azóta kiadták Németországban, Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Svédországban, Ausztráliában, Portugáliában, Tajvanon és Hollandiában, ahol a februári megjelenése óta a kiadónak már négyszer kellett újranyomnia a kötetet. Az Egyesült Királyságban ma kerül a boltokba a regény, amelynek hátteréről és egyediségéről a The Guardian húsvétvasárnap, már a megjelenés előtt hosszú cikkben számolt be.

A Hajnali láz Gárdos Péter szüleinek kivételes történetét meséli el. A fiatalok holokauszttúlélőként különböző svédországi menekülttáborokból kezdtek levelezni egymással. Megismerkedésük lehetővé tette, hogy megrendítő tapasztalataikat hátrahagyva ráleljenek a szerelemre, és teljes életet éljenek.

A könyv alapján készült film a múlt hónapban a San José-i Cinequest Filmfesztiválon elnyerte a legjobb játékfilm díját dráma kategóriában.

A londoni bemutatót követő hetekben a kötet az Egyesült Államokban, Kanadában és Izraelben jelenik majd meg. Gárdos Péter a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon Chaja Polak holland szerzővel április 23-án 11:30-tól szüleik történeteinek feldolgozásáról beszélget.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top