+ Életmód

Mi ez a csesztetés a szingliséggel és a gyermektelenséggel?

szingliséggel

Vendégségben nem szingliként húzták meg magukat Pöffeszkedő Családosok között, és a családban vagy a közösségben sem jutott eszébe senkinek, hogy „éreztessen velük” bármit – mert nem volt mit.

(…) Ez a nyomasztás és csesztetés a szingliséggel és a gyermektelenséggel, ez nem régi, ez valami új, és annak a régi világnak az általam ismert részéből teljesen hiányzott. (…)

olvasható a Kettős Mérce oldalán Pogány Anikó cikke a kicsivel több mint egy hete kirobbant botrány kapcsán, amely dalcsináló Ákos és Kövér László kijelentéseit kísérték.

A szerző édesapja egyik nagynénjéről, Mina néniről azt írja

sikeres középvállalkozó volt, nőként és egyedül. Ma interjút készítene vele a Forbes és a HVG.

(…) Vendégségben nem szingliként húzták meg magukat Pöffeszkedő Családosok között, és a családban vagy a közösségben sem jutott eszébe senkinek, hogy „éreztessen velük” bármit – mert nem volt mit. Ha elgondolkoztak volna rajta, az Istennek tetsző élet lehetséges útjainak látták volna életüket, amitől idegen minden összemérés és rangsorolás. (…) A „sikeres, önmegvalósító karrierista szingli”, meg az „abszolút lúzer szingli, akinek semmi nem jött össze”, nem találkozott lenézéssel és fennhéjázással. Senki nem oktatta ki őket, hogy nem így kellett volna, ők elszalasztották a legfontosabbat, pótcselekvésbe menekülnek az egyetlen igazi elől.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top