Hírforrás

Sokkal menőbb lesz a KRESZ-vizsga

Nem lesz sokkal izgalmasabb, de a régi kereszteződéses ábrák és egyéb finomságok mellé beraknak néhány kisfilmet, szóval lehet azok fölött is izzadni jövő januártól.

Nem lesz sokkal izgalmasabb, de a régi kereszteződéses ábrák és egyéb finomságok mellé beraknak néhány kisfilmet, szóval lehet azok fölött is izzadni jövő januártól.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság azt mondta az MTI-nek: A közlekedési szituációk élethűbb megjelenítése érdekében mozgóképes kérdésekkel bővül 2016 januárjától minden kategóriában a KRESZ-vizsga.

A közlemény szerint az eddig alkalmazott korszerű ábrák, grafikák, fényképek mellett megjelenő kisfilmek egy konkrét forgalmi szituációt és nem egy kiragadott pillanatot ábrázolnak majd. Az NKH azt írta, a fejlesztés nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a vizsgázók élethűbb megjelenítésben értelmezhessék – ezáltal jobban megértsék – az adott közlekedési helyzetet, így jóval felkészültebben kerülnek ki a forgalomba, ennek következményeként pedig jelentős mértékben javulhat a közlekedésbiztonság és a közlekedési kultúra.

A filmbejátszások legfeljebb tíz másodpercesek és a kérdés megválaszolására adott egy percen belül akár többször is lejátszhatóak, de a válaszadásra összesen ezeknél a kérdéseknél is csak egy perc áll rendelkezésre.

Fontos viszont, hogy nem változik a vizsgán feltett összes kérdés száma, összes pontértéke és a megfelelés ponthatára sem.

Idén januárban egyébként a számítógépes elméleti vizsga kérdései teljesen megújultak. Ez egyrészről a korszerűtlen, elavult ábrázolások, technikai megoldásokkal kapcsolatos kérdések modernizálásából állt annak érdekében, hogy a járművezető-jelöltek a gyakorlatban alkalmazható tudást szerezhessenek. Másrészről a kérdések száma jelentősen nőtt, így elkerülhetővé vált az a helytelen tanulási módszer, amikor a vizsgázó csak memorizálja az adott kérdéshez tartozó helyes választ.

Azt azért érdemes hozzátenni, hogy nincs új a nap alatt, itt egy hiánypótló kisfilm a fékezésről:

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top