+ Irodalom

Vidd haza a nappalidba a színházi előadást!

Az öldöklő Tejcsarnok

Rejtő Jenő A detektív, a cowboy és a légió című kisregénye és egyéb Rejtő-szövegek alapján készült Kárpáti színdarabja, amelyet Rejtő Jenő születésének 110. évfordulóján mutatnak be a HÁTSÓ KAPU-ban.

A Rejtő-korabeli kávéházi miliőt vegyíti a mai romkocsmák hangulatával Az öldöklő Tejcsarnok, amely szerény produkciós támogatása mellett rendhagyó és egyben modellteremtő módon közösségi finanszírozással készül.

Rejtő Jenő A detektív, a cowboy és a légió című kisregénye és egyéb Rejtő-szövegek alapján készült Kárpáti Péter színdarabja, amelyet Rejtő Jenő születésének 110. évfordulóján mutatnak be a HÁTSÓ KAPU-ban.

A nézők az italukat szürcsölve merülhetnek el az asztalok között kibontakozó kozmikusan groteszk eseményekben, és szurkolhatnak hőseinknek, hogy sikerüljön záróra előtt leadniuk a kiadónak legújabb remekművüket, a légiós, kalóz- vagy erotikus regényt, hogy kifizethessék belőle a hitelbe elfogyasztott rengeteg kávé és sör árát. Segítségükre van ebben Plack, az éhenkórász zseni, aki egy jó ötletért az anyját is eladná, és akitől nem csak azt tanulhatjuk meg, hogyan kell P. Howard-regényt írni, hanem hogy élet és a ponyvairodalom között kevesebb a különbség, mint gondolnánk.

Az előadás igazi szerelemmunka az alkotók részéről, akik a darab figuráihoz hasonló nincstelen lelkesedéssel kezdtek a megvalósításba, és most közösségi finanszírozásból szeretnék fedezni a rendkívül kis költségvetésű előadás költségeinek egy részét. Kárpáti igazi álomcsapatot szedett össze a független társulatok fiatal színészei közül. Van közöttük több ex-Szputnyikos, van, aki a TÁP-ból, a k2 színházból, a HOPPartból vagy a Titkos Társulatból érkezett.

A színészek közül többeket a BEKVART Zenekarból is ismerhet a közönség. A kocsmaasztalok mellett megszólalnak a hangszerek: zongora, basszusgitár, klarinét, tuba, dob, teremin.

A csapat a közösségi finanszírozás egy hónapos kampánya alatt meglepetés mini-videósorozattal jelentkezik, és exkluzív ajándéktárgyak felkínálásával, valamint támogatói jegyek elővásárlási lehetőségével egy korszerű pártolói/mecénás rendszer alapjait szeretné lefektetni: posztert, támogatói jegyet, VIP bulit kaphat cserébe, aki támogatja Kárpáti Pétert és csapatát a produkció elkészítésében. A legbőkezűbb támogatók akár haza is vihetik a Rejtő-korabeli kávéházi miliőt a mai romkocsmák hangulatával ötvöző előadást.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top