+ Média

Miért nem adja le a Kossuth Rádió a Rainer M. Jánossal készült interjút?

Rainer M. János

– Hiába dolgoztunk – azt mondja.
- Nem hallható a felvétel? – kérdezem én.
- Á! A felvétel kiváló minőségű…
- Akkor mi a baj?
- Az, hogy mondtam a (fő?)szerkesztőmnek, hogy megcsináltam az interjút 4-ére veled. Erre ő [a fő!] így: Hát az nekünk nem kell!! Nagyimrés-raineres narratíva nem kell!!!

Mert nem volt betervezve – olvasható a nol.hu oldalán. Egészen pontosan:

az 1956-os megemlékezések kapcsán a Kossuth Rádió műsorfolyamban nem Rainer M. János, hanem más személyek megszólaltatását tervezték, ám addigra a riporter – a főszerkesztő tájékoztatása nélkül – elkészítette az interjút, ami tehát azért nem került adásba, mert nem is volt oda betervezve.

Válaszolta az MTVA kommunikációs igazgatósága a Népszabadság kérdésére.

Szerda este Rainer. M János, az 1956-os intézet vezetője a következőket írta Facebook-oldalára:

Képzeljétek, drágáim, hogy jártam ma! Reggel 9.30-kor az MR I Kossuth Rádió, a Nemzeti Főadó egyik kedves munkatársa, régi-régi jó ismerősöm egyébként, készített velem egy interjút 1956. november 4-éről, a f.év. november 4-i műsor számára. A felvétel egészen jól sikerült, a riporter derűs lélekkel távozott 10 óra körül, s magam is így folytattam napomat.

Alig másfél óra múlva telefon, a vonalvégen a riporter.

– Hiába dolgoztunk – azt mondja.
- Nem hallható a felvétel? – kérdezem én.
- Á! A felvétel kiváló minőségű…
- Akkor mi a baj?
- Az, hogy mondtam a (fő?)szerkesztőmnek, hogy megcsináltam az interjút 4-ére veled. Erre ő [a fő!] így: »Hát az nekünk nem kell!! Nagyimrés-raineres narratíva nem kell!!!«

Fényre derültem, mint a Haza…

És miután meggyőztem (nagy nehezen!), hogy neki nem kell emiatt elnézést kérni tőlem, még derűsebb lélekkel folytattam napomat. Mit akarhatok, ennél többet? A társaság nem rossz! Narratíva lettem! Listára kerültem – ha csak informálisra is – és még csak nem is a proskribálandókéra! Szóval csak így tovább a Nemzet Rendszereiben, derűs nemzeti ünnepeket, jó narratívát, jó éjszakát a b. hallgatóságnak!”

Kossuth Rádió szerkesztője ezt nem is tervezte, az interjút az egyik riporter a főszerkesztője előzetes tájékoztatása nélkül vette fel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top